Skip to Content

Online belevingssessie | Executive Insurance Program

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Online belevingssessie | Executive Insurance Program

Welke impact hebben uitdagingen als technologie, veranderend consumentengedrag, nieuwe risico’s, nieuwe spelers in de markt en verantwoord ondernemen op jouw bedrijf? En hoe zorg je voor een goede balans tussen de dagelijkse business en het vermogen om te veranderen? Het vraagt van bestuurders en beleidsbepalers een breed maatschappelijk inzicht en flinke dosis ondernemerschap.

Ben jij bestuurder, beleidsbepaler of senior manager in de verzekeringssector? Of heb je die ambitie? Dan is het Executive Insurance Program 2024 van Nyenrode Business Universiteit en het Verbond een waardevolle aanvulling op je kennis en kunde. Tijdens dit intensieve programma trek je een jaar lang op met gelijkgestemden en je volgt colleges van hoogleraren en gastdocenten uit de verzekerings- en toezichtspraktijk. Dat geeft je inzicht in jouw eigen rol, jouw visie op verzekeren en geeft je een stevige basis voor strategische, toekomstgerichte besluitvorming.

Wat levert het onder andere op:
- Het vermogen om als volwaardige gesprekspartner deel te nemen aan discussies en besluitvorming.
- Een duidelijke visie op de toekomst van verzekeren.
- Kennis van de, door toezichthouders, gestelde geschiktheidsvereisten voor bestuurders en beleidsbepalers.
- De beschermde titel Chartered Insurance Professional (CIP).

Introductiesessie
Wil je weten of het Executive Insurance Program past bij jouw ambitie en carrière? Volg dan de online belevingssessie op dinsdag 23 april van 16.30 tot 17.30. Programmamanager Ronald Heijn gaat in gesprek met oud-deelneemster Dorothé Beernink en lid raad van advies van dit programma prof. mr. Herman Kappelle. Uiteraard is er ook tijd om je vragen te stellen over dit programma

Meer over de programmamanager en zijn gasten
Ronald Heijn
is sinds 2011 verbonden aan Nyenrode, waar hij zich bezighoudt met executive education op de vlakken van (familie) governance en executive bestuursopleidingen. Hij is een ervaren bestuurder en heeft ook verschillende functies vervuld bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Dorothé Beernink
trad in februari 2023 toe tot het bestuur van Univé Oost. Haar inwerkperiode viel samen met het volgen van het Executive Insurance Program aan Nyenrode Business Universiteit. Voor het Executive Insurance Program schreef zij het essay: Heeft een coöperatieve verzekeraar nog toekomst?

Herman Kappelle lid is raad van advies van het Executive Insurance Program. Daarnaast begeleidt en beoordeelt hij de essays.