Skip to Content

Werkt werken met 1 Medisch Adviseur?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Werkt werken met 1 Medisch Adviseur?

Het werken met één onafhankelijk medisch adviseur zien velen als een belangrijke oplossing voor een aantal knelpunten in het medisch traject. Mede daarom heeft De Letselschade Raad (DLR) een Aanbeveling over het werken met 1 medisch adviseur opgesteld. Het werken met 1 medisch adviseur wordt ook als een van de oplossingen gezien in reactie op het onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de oorzaken van langlopende letselschadezaken. We bespreken dit onderwerp in een zo breed mogelijke context: hoe werkt werken met 1 medisch adviseur in de praktijk en (hoe) kan het medisch traject verder worden geoptimaliseerd?

Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m woensdag 5 oktober a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor voor alle professionals op het gebied van letselschade.

Sprekers
prof. mr. dr. Rianka Rijnhout, hoogleraar Instituties, Conflictoplossing en Privaatrecht Universiteit Utrecht en voorzitter werkgroep Normering De Letselschade Raad
mr. drs. Remco Heeremans, directeur van De Letselschade Raad

Panelleden
mr. Annemiek van Reenen-ten Kate, directeur Hofmans Letselschade en vice-voorzitter Branchevereniging NLE
mr. Stan Teuben, senior manager Achmea Personenschade, lid Platform van De Letselschade Raad
drs. Laurens Buisman, directeur medisch adviesbureau 1MA
Barbara van der Rest, woordvoerder Verbond van Verzekeraars | host en panelleider

Programma
Aanvang:     15.00 uur
Duur:           max.1,5 uur

  • Opening door Barbara van der Rest
  • Rianka Rijnhout geeft een inleiding
  • Reflectie op invalshoeken branchepartijen - door Remco Heeremans
  • Paneldiscussie onder leiding van Barbara van der Rest:
    In een brede discussie gaat het panel in op de werking van één medisch adviseur, hoe werkt het in de praktijk, in welk type zaken zou één medisch adviseur een oplossing kunnen zijn? Kan het medisch traject verder worden geoptimaliseerd en wat is daar voor nodig?
  • Beantwoording door de sprekers van de via de chat gestelde vragen
  • Afsluiting

Kosten
Aan deelname aan dit webinar zijn geen kosten verbonden.

PA-certificaat
Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat, mits je het webinar live helemaal volgt. Het certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten
Voor het live deelnemen aan dit webinar kent het NIVRE 1 PE-punt toe. Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kun je zelf dit PE-punt aanvragen bij het NIVRE.
Let op: Als je dit webinar terugkijkt, ontvang je géén deelnamecertificaat en kun je hiervoor ook géén PE-punt ontvangen.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Pauline Verhoeven van De Letselschade Raad. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar wordt georganiseerd door De Letselschade Raad in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar. Je moet je apart voor deelname aanmelden. Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).