Skip to Content

Collegereeks Actualiteiten Personenschade 2021

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Collegereeks Actualiteiten Personenschade 2021

Reeks van 5 online colleges

Het platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars biedt in 2021 een collegereeks aan waarin de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade aan bod komt. In deze reeks van vijf online sessies worden de belangrijkste uitspraken toegelicht en is er ruimte voor discussie en vragen. Daarnaast is het mogelijk dat in een aantal colleges extra aandacht wordt besteed aan een specifiek thema of nieuwe ontwikkeling.
Je kunt je inschrijven tot 24 uur vóór aanvang.

Let op! Het laatste college op 9 november start om 16.00 uur 's middags.


Doelstelling
Door het volgen van deze collegereeks ben je op de hoogte van de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade.

Doelgroep
De collegereeks staat open voor zowel leden van het Platform Personenschade (voorheen Stichting PIV) als voor andere geïnteresseerden. Deelname is met name interessant voor:

 • letselschadebehandelaars, schaderegelaars en managers
 • juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars
 • belangenbehartigers werkzaam bij letselschadebureaus
 • advocaten
 • herstelgerichte dienstverleners zoals arbeidsdeskundigen

Data
De online colleges vinden plaats op de volgende data:
- Dinsdag 9 maart - 10:00 tot 11:00 uur (geweest)
- Dinsdag 11 mei - 10:00 tot 11:00 uur (geweest)
- Dinsdag 6 juli - 10:00 tot 11:00 uur (geweest)
- Dinsdag 14 september - 10:00 tot 11:00 uur (geweest)
- Dinsdag 9 november - 16:00 tot 17:00 uur (inschrijving geopend)

Docent - Mr. Chris van Dijk
Chris van Dijk is advocaat bij Kennedy Van der Laan Advocaten. Hij verbindt zich met veel plezier aan deze collegereeks, omdat hij ook de voormalige PIV Actualiteitencolleges heeft verzorgd. Naast zijn werk bij Kennedy Van der Laan is hij onder andere rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag, raadsheer plaatsvervanger bij het Hof Arnhem en bestuurslid bij de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR). Ook is hij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade (TVP) en redactielid van Juridisch Aansprakelijkheid (JA).


Kosten en voorwaarden
Kosten

 • Werk je bij een organisatie die lid is van het platform Personenschade (voorheen Stichting PIV)? Dan is deelname gratis.
 • Werk je bij een lid van het Verbond van Verzekeraars die niet is aangesloten bij het Platform Personenschade? Dan bedragen de deelnamekosten € 49,- per college (btw 0%).
 • Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- per college (btw 0%).

Voorwaarden

 • Op deze bijeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV.
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen.
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy.
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV.


Inschrijven
Let op: Onze aanmeldprocedure is veranderd. Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.

Na aanmelding ontvangt de deelnemer een link om het college te volgen.
Kun je op het moment van een college niet kijken? Geen probleem! De colleges zijn terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt. Er is dan geen live interactie meer mogelijk. Terugkijken kan tot het eerstvolgende college. Voor deze terugkijkmogelijkheid moet je je wel hebben aangemeld.
Let op: Als je een college terugkijkt, ontvang je géén deelnamecertificaat en kun je hiervoor ook géén PE-punten ontvangen.

PA-certificaat / PE-punten
Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Desgewenst kan een deelnamecertificaat worden verkregen. Je dient dit aan te geven als je je voor de bijeenkomst aanmeldt. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Vanuit het NIVRE wordt er 1 PE-punt per college toegekend. Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kun je dit zelf aanvragen bij NIVRE.

Voor advocaten
Op grond van de Verordening op de vakbekwaamheid, mag je als advocaat zelf beoordelen of het volgen van een bijeenkomst je vakbekwaamheid ten goede komt. Om aan te kunnen tonen dat je het college hebt gevolgd, kan je bij aanmelding aangeven dat je een certificaat van deelname wilt ontvangen.

Voor meer informatie over de verdere voorwaarden van de Nederlandse Orde van Advocaten verwijzen wij je naar de Verordening op de vakbekwaamheid en de Regeling vakbekwaamheid. Het aantal lesuren voor de colleges is één uur per college.

Overige informatie
Er worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Mede mogelijk gemaakt door