Skip to Content

Dag pdf. Welkom Toegankelijk Online Document!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Dag pdf. Welkom Toegankelijk Online Document!

Heeft de pdf voor het verstrekken van verzekeringsvoorwaarden zijn langste tijd gehad? Nieuwe verzekeringsvoorwaarden opstellen en opmaken is vaak omslachtig. Veel afstemming tussen afdelingen, gedoe met versiebeheer en de opmaak in pdf is tijdrovend. Dat kan slimmer!  En weet je dat pdf’s lang niet altijd te gebruiken zijn door iemand met een visuele beperking? Als verzekeraar wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van je website om daar bijvoorbeeld de polisvoorwaarden op te zoeken. Maar is dat wel mogelijk voor iemand met een beperking? Die blind is bijvoorbeeld, of dyslectisch? Met andere woorden: zijn je voorwaarden wel digitaal toegankelijk?
Het alternatief dat wij in dit webinar presenteren biedt niet alleen de 4,5 miljoen Nederlanders met een functiebeperking een betere ervaring. Het zorgt er ook voor dat verzekeraars voorwaarden efficiënter kunnen samenstellen, reviseren én met een muisklik digitaal toegankelijk publiceren.

Meld je nu aan!

Achtergrondinformatie
Digitale toegankelijkheid wil zeggen dat iedereen gebruik kan maken van de mogelijkheden die het internet, computers en smartphones kunnen bieden. Het belangrijkste voordeel van een digitaal toegankelijke website is dat iedereen, ongeacht zijn of haar beperking, de site kan gebruiken. Dat is niet alleen vanuit maatschappelijk oogpunt een goede zaak. Ook in economisch opzicht is het slim om informatie en diensten (zoals verzekeringen) toegankelijk aan te bieden. En over een tijdje is het zelfs wettelijk verplicht!
In juli 2022 gaat de European Accessibility Act (Europese toegankelijkheidswet) in. Dat betekent dat digitale toegankelijkheidsrichtlijnen in wetgeving wordt vastgelegd voor onder andere aanbieders van e-commerce, zoals verzekeraars. Zij hebben dan nog drie jaar de tijd om deze richtlijnen op de eigen websites toe te passen.  Dat lijkt nog een eind weg, maar de praktijk leert dat het veel efficiënter en goedkoper is tijdig met de implementatie te beginnen. Daarom biedt het Verbond samen met DocRevolution dit webinar aan, zodat verzekeraars op tijd aan de slag kunnen om klaar te zijn voor de toekomst.

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor productmanagers, productspecialisten, medewerkers van de afdelingen communicatie en marketing, procesmanagers, UX-designers, bestuurders, juristen, compliance-medewerkers, MVO-medewerkers, inkopers en documentbeheerders.

Sprekers

 • Patricia Swienink, beleidsadviseur Klantbelang Centraal bij het Verbond van Verzekeraars is host vandaag
 • Arthur Brouwer, CEO van DocRevolution, laat zien hoe je binnen je organisatie kunt samenwerken aan je voorwaarden om deze te reviseren en te beheren. En hoe je met één muisklik je polisvoorwaarden publiceert als Toegankelijk Online Document. De gemakkelijkste en meest efficiënte manier om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw voorwaarden kunnen raadplegen. Zilveren Kruis werkt al een aantal jaren samen met DocRevolution.
 • Esther Elsinger, product owner DocRevolution bij Zilveren Kruis Achmea, vertelt waarom zij voor deze oplossing hebben gekozen, hoe ze dit geïmplementeerd hebben en waar ze in dat traject tegenaan liepen.
 • Henk de Jong, product manager Particuliere Schadeverzekeringen bij Achmea, heeft vorig jaar alle particuliere schadeverzekeringen omgezet naar DocRevolution. Hij zal onder meer vertellen hoe ze dit aangepakt hebben en wat de voordelen zijn.

Programma
Aanvang:     10.00 uur
Duur:           max. 1 uur

 • Opening door Patricia Swienink
 • Arthur Brouwer – Je polisvoorwaarden publiceren als Toegankelijk Online Document
 • Ervaringen uit de praktijk door Esther Elsinger en Henk de Jong
 • Beantwoording van de via de chat gestelde vragen
 • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Dit webinar valt onder het lidmaatschap.
Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz of bij de NVGA bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).

Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

 • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na dit webinar ben je op de hoogte van:
- de aankomende wetgeving over digitale toegankelijkheid;
- hoe je documenten op een eenvoudige en efficiënte wijze op een website kunt plaatsen;
- hoe je met digitale toegankelijkheid aan de slag gaat in je eigen organisatie.

Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).
Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, kan je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Patricia Swienink. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Dit webinar komt mede tot stand met steun van onze sponsor Doc Revolution