Duurzaamheidsrapportage (SFDR): waar staan we?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Duurzaamheidsrapportage (SFDR): waar staan we?

Een praktische bijeenkomst over de implementatie van de SFDR

Nederlandse verzekeraars lopen vaak voorop op belangrijke thema’s als duurzaamheid en zijn goed bezig met de implementatie van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Verzekeraars staan positief tegenover het doel van de SFDR, maar de regels zijn complex.
Per 1 januari 2022 treden ook nog een aantal aanvullende regels in werking zoals de Regulatory Technical Standards, SFDR–level 2. Deze bevat voor een aantal verplichtingen uit de SFDR-level 1 nadere regels over de inhoud, de methodiek en de presentatie van de rapportageverplichtingen.

Op 20 september praten Suzanne Kröner-Rosmalen (Senior Associate Financial Regulatory and Sustainable Finance) en Lisanne Baks (Knowlegde management expert Corporate and Sustainable Finance) van Stibbe Advocaten verzekeraars graag bij over de huidige stand van zaken rondom de SFDR, de actuele tijdslijnen en gaan wij in gesprek over de knelpunten bij de implementatie.
Ook is er ruimte voor onderlinge discussie tussen verzekeraars om ervaringen met de implementatie van de SFDR uit te wisselen en te benchmarken hoe ver jouw organisatie staat met de implementatie ten opzichte van andere verzekeraars. Bij de bijeenkomst is ook aandacht voor de verplichtingen van middelgrote en kleine verzekeraars.

Zorg dat je op de hoogte bent en meld je nu aan! Aanmelden kan tot 20 september a.s. 9.00 uur.

Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden van het Verbond als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor medewerkers van verzekeraars met als taak verslaglegging en reporting, duurzaamheid, product communicatie en juristen en investment officers.

Sprekers
Suzanne Kröner-Rosmalen
is werkzaam binnen de financieel toezicht en effectenrecht praktijk van Stibbe Advocaten. Suzanne is gespecialiseerd in vermogensbeheer met een focus op duurzaamheidsverplichtingen voor de financiële sector. Daarnaast adviseert Suzanne financiële instellingen over governance en beloningsregels, adviseert en assisteert zij instellingen bij complexe implementatietrajecten als gevolg van Europese of nationale regelgeving (SFDR, Taxonomie, MiFID, AIFMD/UCITS, IDD etc.) en begeleidt Suzanne ontwikkelingen op het gebied van financiële innovatie. Suzanne heeft veel ervaring met M&A transacties in de financiële sector en begeleidt zowel financiële instellingen als investeerders in contacten met de toezichthouders DNB en AFM.

Lisanne Baks is werkzaam binnen zowel de corporate als de financieel toezicht en effectenrecht praktijk binnen Stibbe Advocaten. Zij ondersteunt beide praktijkgroepen op het gebied van kennisontwikkeling. Lisanne heeft een bijzondere focus op ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsregelgeving en publiceert ook regelmatig. Lisanne zet zich in voor de kennisontwikkeling van de Stibbe ESG praktijkgroep.

Dennis Heijnen, senior beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars, is verantwoordelijk voor het dossier duurzaam financieren en beleggen. Dennis houdt zich ook bezig met de (Europese) lobby over de rapportageverplichtingen.

Programma
Aanvang:     15.00 uur
Duur:           max. 1,5 uur

  • Opening door Dennis Heijnen
  • SFDR, tijdslijnen en knelpunten door Suzanne Kröner-Rosmalen
  • Break-outsessie om onderling ervaringen uit te wisselen onder leiding van de sprekers
  • Q&A-sessie: beantwoording door de sprekers van de via de chat gestelde vragen
  • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.
Voor medewerkers werkzaam bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV.

PA-certificaat
Na deze bijeenkomst weet je
- wat er van je verwacht wordt bij de implementatie van de SFDR
- hoever jouw organisatie staat bij de implementatie van de SFDR ten opzichte van anderen.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Desgewenst kan een bewijs van deelname (PA-certificaat) worden verkregen. Je dient dit aan te geven als je je voor de bijeenkomst aanmeldt.
Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Dennis Heijnen. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen en opmerkingen maken, door de vraag-en-antwoordfunctie te gebruiken. De sprekers kunnen jou alleen zien/horen als je ervoor kiest om je camera/microfoon aan te zetten. Indien je een vraag hebt, kun je dit met ‘het handje’ laten weten. Je kunt de vraag stellen, als je microfoon wordt aangezet door de organisatoren. Mogelijk wordt er van deze livestream ook een opname gemaakt om later terug te kunnen kijken. Door je in te schrijven voor één of meerdere livestreams ga je ermee akkoord dat je zicht-/hoorbaar bent voor andere deelnemers of ‘terugkijkers’ als je je camera en/of microfoon aanzet.

Hoe kun je deelnemen aan de livestream?
Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je van ons nadere instructies en de link om deel te kunnen nemen.
Kun je op het moment van de livestream niet kijken? Geen probleem! De stream is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).