Groene daken: duurzaam en milieubewust (2)

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Groene daken: duurzaam en milieubewust (2)

Maar hoe zit het met de constructie?

Als je uit je raam kijkt, zie je het misschien wel: de Nederlandse daken worden groener. Het aanleggen van biodiverse daken met sedum, grassen én kruiden is hot. Bij particulieren vooral vanwege het 'groene' en vriendelijke uitzicht. Daarnaast vergroot het de biodiversiteit in stedelijk gebied. Bij grootschalige toepassing zijn vooral de zogenaamde retentiedaken in trek, waterberging op daken om wateroverlast of watertekort op maaiveld niveau te voorkomen. Wanneer goed aangelegd gaat een groen dak langer mee dan een ‘normaal’ plat dak en vergt het minder onderhoud. Maar hoe weet je of een groen dak goed is aangelegd?
Wij nemen je mee in de wereld van groene daken. Wat is er allemaal mogelijk? Welke maatregelen moeten er worden getroffen om de dakconstructie op peil te houden? Maar ook, waar moet u op letten bij een inspectie? Hoe werkt dat met zonnepanelen en een groen dak? Hoe is veiligheid van de dakhoveniers geborgd? Het zijn vragen die tijdens het 2e deel van de drieluik over daken aan de orde komen.

Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m 17 mei a.s., 12.00 uur.


Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor schade-experts en risicodeskundigen.

Sprekers
Dick Oosthoek, directeur van Stichting GroenKeur en Henk Vlijm, directeur Benelux van Optigrün international AG, nemen ons mee in de wereld van groene daken.
Bert Veurink, voorzitter van de Technische Commissie Schadepreventie (TCSP), leidt de bijeenkomst.
Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en deze zullen tijdens de Q&A worden beantwoord. Heb je nu al vragen? Stuur ze dan naar Lara van Waas, beleidsadviseur POV. Zij modereert de chat.

Programma
Aanvang:     16.00 uur
Duur:           max. 1 uur

  • Opening door Bert Veurink, gespreksleider
  • Mogelijkheden, gevaren en gevolgen van groene daken door Dick Oosthoek en Henk Vlijm
  • Q&A-sessie: beantwoording door de inleiders van de via de chat gestelde vragen
  • Afsluiting


Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.

Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV.


PA-certificaat
Na deze bijeenkomst weet je van de mogelijkheden, gevaren en gevolgen van groene daken.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Desgewenst kan een bewijs van deelname (PA-certificaat) worden verkregen. Je dient dit aan te geven als je je voor de bijeenkomst aanmeldt. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten
Vanuit NIVRE en NVVK wordt 1 PE-punt aan deze bijeenkomst toegekend. Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kun je dit zelf aanvragen bij het NIVRE of de NVVK.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Lara van Waas, beleidsadviseur. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

 

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen en opmerkingen maken, door de vraag-en-antwoordfunctie te gebruiken.
De sprekers kunnen jou níét zien en horen. De binnenkomende vragen worden beoordeeld door een moderator, die een selectie maakt en deze voorlegt aan de presentatoren.
In verband met de bijzondere omstandigheden rondom het coronavirus bevinden de presentatoren zich niet op dezelfde locatie.

Hoe kun je deelnemen aan de livestream?
Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je van ons nadere instructies en de link om deel te kunnen nemen.
Kun je op het moment van de livestream niet kijken? Geen probleem! De stream is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).