Skip to Content

Jaarevent - Duurzaamheid in het hart van beleid: hoe doe je dat?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Jaarevent - Duurzaamheid in het hart van beleid: hoe doe je dat?

Let op! Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.

Het Verbond van Verzekeraars organiseert dit jaar voor de tweede keer het Jaarevent. Laat je van 4 tot en met 8 oktober twee keer per dag inspireren tijdens actuele webinars rondom het thema: Veerkracht door verbinding.

Duurzaam (beleggings)beleid staan centraal in dit webinar. Hoe zorg je ervoor dat duurzaamheid écht onderdeel van je beleid uitmaakt? Wat zijn de meest recente ontwikkelingen? Welke uitdagingen zijn er vanuit regelgeving? En welke hulpmiddelen kun je gebruiken? Onder andere Bouke Evers (EY) en Fred Treur (Univé) bieden je hulp!

Duurzaamheid is een hot topic en verzekeraars staan met hun (beleggings)beleid aan de basis om daadwerkelijk het verschil te maken. Toch worstelen verzekeraars met de vraag hoe duurzaamheid integraal onderdeel te laten zijn van de strategie. Te vaak doen ze het er even bij. De grote hoeveelheid (EU)-duurzaamheidsregelgeving die op verzekeraars afkomt vergroot het urgentiebesef in de hele organisatie, maar maakt ook dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Concrete hulp krijg je tijdens dit webinar van Fred Treur van Univé. Hij vertelt hoe Univé ervoor heeft gezorgd dat duurzaamheid echt onderdeel uitmaakt van beleid, onder meer via een ESG-rapportage.
Bouke Evers van EY gaat in op de recente ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, de uitdagingen die er liggen vanuit de regelgeving, én welke hulpmiddelen er zijn om je te helpen de juiste stappen te zetten tot een echt duurzaam verzekeringsbedrijf. Hierbij is een geïntegreerde aanpak van belang, om de brede implicaties van duurzaamheid consistent op te nemen in de verschillende onderdelen van het bedrijfsmodel, waaronder strategie, governance, risicomanagement, producten en rapportages.

Meld je nu aan! 

Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor bestuurders, directieleden, senior managers, medewerkers bij verzekeraars die zich bezighouden met beleggingen, investeringen en/of duurzaamheid, medewerkers van organisaties als Dufas, NVB, DNB en ministeries en verder iedereen die in dit onderwerp geinteresseerd is.
Stuur deze informatie gerust door aan iedereen voor wie dit webinar interessant is.

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.


Voor medewerkers werkzaam bij een organisatie aangesloten bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).

Voor overige geïnteresseerden bedragen de deelnamekosten € 69,- (excl. BTW).

Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV

  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na volledige deelname aan dit webinar ontvang je automatisch een bewijs van deelname.
Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, dien je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen.

Nadere informatie en vragen
Meer informatie vind je op de speciale eventpagina op onze website.

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen en opmerkingen maken, door de vraag-en-antwoordfunctie te gebruiken.
De sprekers kunnen jou níét zien en horen. De binnenkomende vragen worden beoordeeld door een moderator, die een selectie maakt en deze voorlegt aan de presentatoren.

Hoe kun je deelnemen aan de livestream 
Dit webinar organiseren wij via Online Seminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij Online Seminar. Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen.
Kun je op het moment van de livestream niet kijken? Geen probleem! De stream is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.


Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Dit webinar komt mede tot stand met steun van onze partners en sponsoren.