Livestream: Finale Jongeren en Innovatie Programma 2020

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Livestream: Finale Jongeren en Innovatie Programma 2020

Welk team van jonge verzekeringstalenten heeft het meest innovatieve idee voor de klant en wint het Jongeren en Innovatie Programma 2020? Tijdens deze interactieve finalesessie op donderdagmiddag 25 juni pitchen vijf teams hun innovatie (product of dienst) aan de sector en jij kunt daarbij zijn. Meld je aan, laat je inspireren en stem op jouw favoriet.

Over JIP
Het JIP is ontwikkeld om young professionals en bestuurders samen te brengen rondom het thema klantgerichte innovatie. Hierbij staat de veranderende behoefte van de klant en de rol die verzekeraars daarin kunnen spelen centraal. De ervaringen en uitgewerkte ideeën van de afgelopen vier edities waren zo goed, dat er ook in 2020 weer een programma is gestart.

Leren innoveren
De JIP-deelnemers volgden in de afgelopen vier maanden een intensief innovatieprogramma onder leiding van Makerlab. Vanuit 16 verschillende verzekeringsmaatschappijen en uiteenlopende vakgebieden bundelden zij hun krachten om in teamverband een idee volgens de Lean Startup Methode uit te werken. Het programma bestond uit theorie, sparren met (innovatie)experts, interviews met potentiële klanten, intervisie met de mentoren en diverse huiswerkopdrachten om het innovatieproces onder de knie te krijgen. 

Livestream finale JIP

Na een korte terugblik op het JIP 2020 door projectleiders Ellen Jonges en Pim de Nijs is het tijd voor de vijf innovaties. In de aanloop naar de finale hebben de deelnemers keihard gewerkt om hun idee uit te werken tot een professionele videopitch. Na elke pitch krijgt het panel en het publiek de tijd om live vragen te stellen aan het JIP-team.

Vervolgens is het aan het panel en de kijkers om hun stem uit te brengen. Welk team heeft het meest innovatieve en kansrijke idee en wint daarmee het JIP 2020? Meld je aan voor deze interactieve livestream en breng jouw stem uit!

Bootcamp

Het winnende team krijgt een extra bootcampsessie van Makerlab om hun innovatie nog een stap verder te brengen.

Bestemd voor

De finale van het JIP is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar het innovatietalent van de verzekeringssector. Natuurlijk zullen oud-deelnemers, managers, directieleden van JIP-pers aanwezig zijn, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

Programma
Aanvang:     15.00 uur
Duur:           ca. 2 uur

  • Korte terugblik JIP 2020
  • Presentatie van de 5 innovatie-ideeën
  • Tussendoor vragen van panel en publiek
  • Stemming door panel en publiek
  • Uitslag
  • Afsluiting

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen en opmerkingen maken, door de vraag-en-antwoordfunctie te gebruiken.
De sprekers kunnen jou níét zien en horen. De binnenkomende vragen worden beoordeeld door een moderator, die een selectie maakt en deze voorlegt aan de presentatoren.
In verband met de bijzondere omstandigheden rondom het coronavirus bevinden de presentatoren zich niet op dezelfde locatie.

Hoe kun je deelnemen aan de livestream?
Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je van ons nadere instructies en de link om deel te kunnen nemen.
Kun je op het moment van de livestream niet kijken? Geen probleem! De stream is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Ellen Jonges en Pim de Nijs (projectleiders JIP) Aan hen kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.   

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).