Jongeren en Innovatie Programma (JIP)

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Over JIP

Het JIP is ontwikkeld om jonge medewerkers en bestuurders samen te brengen rondom het thema klantgerichte innovatie. Hierbij staat de veranderende behoefte van de klant en de rol die verzekeraars daarin kunnen spelen centraal. De ervaringen en uitgewerkte ideeën van de afgelopen vier edities waren zo goed, dat er ook in 2020 weer een programma wordt georganiseerd.

Win-win-win-situatie
In dit programma komen young professionals samen. Dit levert een ‘win-win-win-situatie op’ omdat:

  • jonge medewerkers nieuwe skills ontwikkelen die inzetbaar zijn binnen de eigen organisatie;
  • maatschappij-overstijgende samenwerking voor een steviger netwerk en een nieuwe blik op de toekomst van verzekeren zorgt;
  • het de branche innovatie ideeën oplevert.

Voor wie is het JIP bedoeld?

Dit programma is bedoeld voor enthousiaste, creatieve en klantgerichte jonge medewerkers van leden van het Verbond met maximaal vijf jaar werkervaring. Deelname neemt een inzet van gemiddeld 3 tot 5 uur per week in beslag. Creativiteit, samenwerken en interesse in innovatie en sectorbrede ontwikkelingen zijn belangrijk.

Programma 2020

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 30-01-2020: Kick-off
  • 13-02-2020: Sessie 2
  • 12-03-2020: Sessie 3
  • 02-04-2020: Finale 

Aanmelden

Aanmelding deelnemers

Wij streven naar een zo divers mogelijke vertegenwoordiging van maatschappijen en functies. De selectie van de deelnemers binnen de eigen organisatie laten wij over aan de bestuurders en/of managers. Young professionals die zich voor het JIP 2020 willen aanmelden, verzoeken wij om contact met hun manager op te nemen. Inschrijven kan tot donderdag 14 november.

Vragen? Organisatoren Ellen Jonges (e.jonges@verzekeraars.nl) en Pim de Nijs (p.de.nijs@verzekeraars.nl) beantwoorden deze graag.

Aanmelding mentoren

Ook is er tijdens deze vijfde editie van het JIP weer plek voor een aantal mentoren. Als mentor heb je grote rol in het enthousiasmeren tijdens het innovatieproces, het groepsproces én creatief denken. Dit geldt zowel tijdens als buiten de vier sessies.

Ben jij een ervaren manager of iemand die zich bij een lid van het Verbond bezighoudt met innovatie en lijkt het je leuk om mentor te zijn? Meld je bij Ellen of Pim.