Snelschademelden.nl wint Jongeren Innovatie Programma 2020

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
26-06-2020

De afhandeling van een aanrijdingsschade kost tijd, vergt nog steeds veel papierwerk en zorgt voor stress bij bestuurders van motorrijtuigen. Dit was het probleem waar het winnende team van young professionals uit de verzekeringsbranche een innovatieve oplossing voor bedacht. Met Snelschademelden.nl sleepten zij gisteren tijdens de finale van het JIP de felbegeerde innovatiebootcamp in de wacht.

“Er zijn ideeën ontstaan die aansluiten op de dagelijkse praktijk. Het zijn concrete oplossingen voor problemen waar klanten mee te maken hebben. De pitch van team Snelschademelden.nl was erg sterk. De stress en negatieve emoties die mensen ervaren na een aanrijding staat in hun presentatie continu centraal. Dit team heeft een toegankelijke website bedacht waarop na een aanrijding de schade eenvoudig gemeld kan worden. Met deze innovatie bouwt het team voort op bestaande initiatieven rondom mobiel schade melden, en maken zij het bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding echt een stukje makkelijker,” aldus Harold Herbert, directielid van het Verbond. Hij was gisteren één van de panelleden en maakte aan het einde van de finale de winnaar bekend.

Naast Snelschademelden.nl (Schade? Pech! Snel weg) waren nog vier andere JIP-teams in de race voor de extra bootcamp: connect_work (hét jonge netwerk voor gezond ondernemen), Checkie (nooit meer oververzekerd), DPC (Digitaal Platform Claimafhandeling) en Dri-Sight (een actueel overzicht van het aantal schadevrije jaren). Volgens Herbert hebben meerdere innovaties de potentie om verder uitgewerkt te worden. “Het lijkt me dan ook een goed idee om de videopitches in de commissies van de betreffende verzekeringsthema’s te bespreken om er zo een mooi vervolg aan te kunnen geven.”

Leren innoveren

Tussen de kick-off op 30 januari en de finale leerden 25 jonge verzekeraars innoveren aan de hand van de ‘lean start up-methode'. Trainer Sander Goudswaard (Makerstreet) nam de deelnemers mee in deze methode die begint bij het opsporen van een ‘probleem’ van verzekeringsklanten. In drie intensieve trainingsdagen, verschillende huiswerkopdrachten en een periode van digitaal samenwerken, werkten de vijf teams een probleemstelling uit tot een concreet, innovatief idee.

Bijzondere afsluiting

De vijfde editie werd op een bijzondere manier afgesloten. Dit jaar geen grote bijeenkomst op locatie vanwege de coronacrisis. De finale werd dit keer live uitgezonden waarin de deelnemers, de panelleden en kijkers virtueel bijeenkwamen. Ondanks de tropische temperaturen was er veel interesse voor de innovatieve ideeën. Na afloop van de pitches werden er maar liefst 150 stemmen uitgebracht.

Shalini Dhorai (Onderlinge 's-Gravenhage)

Prijsuitreiking

Om het JIP 2020 officieel af te sluiten, wordt de cheque binnenkort op locatie overhandigd aan het winnende team. Zo worden zij nog eens extra in het zonnetje gezet in deze bijzondere tijd. De video verschijnt kort daarna op de website en social mediakanalen van het Verbond.

Sanne van der Schaaf (Univé) was woordvoerder van haar team tijdens de livestream en beantwoordde de vragen van het panel en het publiek. Zij reageerde op de overwinning: "Ik had natuurlijk gehoopt dat wij zouden winnen, maar er zijn nog andere goede ideeën bedacht. Ik zit hier nu te juichen achter mijn scherm. We hebben heel veel zin om verder te gaan!"

Team Schademelden.nl bestaat uit: 
Jacco Paauw (Nh1816)
Sanne van der Schaaf (Univé)
Thomas van Schaik (Nh1816)
Shalini Dhorai (Onderlinge 's-Gravenhage)
Sylvana Krijnen (Scildon)

Mentor: Frans Bruijn (a.s.r.)

 


Was dit artikel nuttig?