Skip to Content

Ook minder tijd en geld kwijt door Regtech?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Ook minder tijd en geld kwijt door Regtech?

Ondanks toezeggingen van de overheid nemen de regels en toezichtsdruk alleen maar toe. Zo zorgt de naleving van de Wwft en Sanctiewet voor een flink wat hoofdbrekens bij verzekeraars. Hoe houd je het hoofd koel en zorg je dat je aan alle regels voldoet? Laat technologie het werk voor je doen! Hoe? Dat leggen Verbondspartner EY, advocatenkantoor CMS en Company.info je uit tijdens het Regtech-webinar op 23 mei. Meld je nu aan!

Regtech is de technologie die de naleving van regulering en wetgeving makkelijker maakt. Het bespaart je niet alleen veel tijd, het zorgt er ook voor dat:

 • je efficiënter kan werken, waardoor je kosten bespaart;
 • je nauwkeuriger kan rapporteren over de naleving;
 • je risico’s makkelijker identificeert en sneller kan voorkomen.

Tessa Penninks, Partner en Advocaat Financial Services/Regulatory bij CMS staat tijdens het webinar stil bij de wet- en regelgeving voor het gebruik van digitale/innovatieve oplossingen. Oplossingen die verzekeraars in kunnen zetten voor het naleven van twee belangrijke wetten: de Wwft en de Sanctiewet. Welke oplossingen dit zijn? Daar gaat Wouter van Groen, Sr. Manager, Financial Crime Technology lead van Verbondspartner EY, op in. Hij vertelt over de belangrijkste aandachtspunten en relevante trends bij het operationaliseren van wet- en regelgeving vanuit data en technologie. En vraagt specifiek aandacht voor de vereiste agnostische aanpak ofwel het verrijken van eigen gegevens met data van externe leveranciers. Hoe je dat laatste doet? Dat laat Timo Bunt, Head of Product, zien aan de hand van de speciaal door Company.info ontwikkelde KYC app. Met deze app bespaar je tijd omdat de app jouw cliënten verifieert, de UBO controleert en een compliance check doet. Company.info is erop gericht om alle relevante data over bedrijven voor je samen te brengen, te structureren en toepasbaar te maken op basis van slimme technologie. Zo helpt Company.info klanten innovatiever en succesvoller te zijn.

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor compliance officers en riskmanagers. En iedereen die bij banken met customer due dilligence bezig is.

Sprekers
Timo Bunt | CompanyInfo, Head of Product
Wouter van Groen | EY, Manager Financial Services Technology Consulting
Tessa Penninks | CMS, Partner en Advocaat Financial Services/Regulatory 
Barbara van der Rest | Verbond van Verzekeraars, woordvoerder algemene beleidszaken

Programma
Aanvang:     15.00 uur
Duur:           max. 1 uur

 • Opening
 • Korte schets van de problemen bij implementatie en naleving Wwft en Sanctiewet
 • Oplossingen:
  - Mogelijkheden tot het gebruik van digitale/innovatieve oplossingen voor de naleving van 
    de Wwft en Sanctiewet, CMS.
  - info richt zich op mogelijkheden van hun KYC app.
  - Gecombineerd Regtech aanpak, uitleg en voordelen, EY.
 • Q&A-sessie: beantwoording door de sprekers van de via de chat gestelde vragen
 • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Dit webinar valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 55,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 75,- (excl. BTW).

 • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na dit webinar heb je praktische kennis van een aantal toepassingen om de WWFT regeldruk te verminderen met behulp van technologie. Zo is de deelnemer na het bijwonen van het webinar up to date ten aanzien van de mogelijkheden tot het gebruik van digitale/innovatieve oplossingen voor de naleving van de Wwft en Sanctiewet. Ook heeft de deelnemer inzicht in een gecombineerde RegTech aanpak.
Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname (PA-certificaat), mits je het hele webinar hebt gevolgd.

PE-punten
Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kan je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan dit webinar PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Martijn Minkenberg. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Partnership
De wereld om ons heen verandert en de financiële sector verandert mee. Het Verbond van Verzekeraars beweegt naar een open platform. Om daaraan invulling te geven werkt het Verbond samen met verschillende partijen, op diverse terreinen. Met het aangaan van partnerships creëert het Verbond een branche-overstijgend, open platform met het delen van kennis als doel. Dit komt ten goede aan leden, partners en het Verbond. Door co-creatie ontstaan zo nieuwe initiatieven die de keten als geheel versterken.
EY is één van onze partners.

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door: