Partnerships

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De wereld om ons heen verandert en de financiële sector verandert mee. Het Verbond van Verzekeraars wordt steeds meer een open platform: door samenwerking en kennisdeling met partijen buiten de verzekeringssector creëren we meerwaarde voor onze leden, partners en andere doelgroepen.

Waarom Verbond?

Het Verbond van Verzekeraars is dé brancheorganisatie voor iedereen die zich bezighoudt met of interesse heeft in verzekeren. Bij ons staat het delen van kennis, ervaring, en inspiratie over trends, ontwikkelingen via een breed netwerk van kennispartners bovenaan.

Wij informeren en inspireren onze volgers met

Open platform

Ons inspirerende en altijd uitdagende werk wordt dagelijks mogelijk gemaakt door een uitgebreid netwerk van professionals en kennispartners met wie wij verbonden zijn via een open platform.  

 • We delen kennis, leren, inspireren en ontmoeten elkaar.
 • Wij combineren onze kennis en kunde, van Solvency II tot big data en cybercriminaliteit, én denken vooruit vanuit maatschappelijke vraagstukken en met een ondernemende geest.
 • Wij begrijpen het om verder te kijken dan de sector.
 • Door te verbinden, te professionaliseren en te innoveren werken we aan één doel: een verzekeringsbranche die voorop kan en wil lopen. 

Waarom eventpartner worden?

95 procent van alle Nederlandse verzekeraars zijn lid bij het Verbond. Daarmee zijn we een van de grootste verenigingen van het land. Ook wij staan continu voor de uitdaging onze achterban te versterken en iedereen bewust te maken van het belang van een goed functionerende verzekeringsmarkt, onmisbaar binnen de financiële sector. 

Wat levert een event-partnership jou op?

 1. Wij stellen je in staat een duurzame relatie met de bezoekers van onze events op te bouwen. 
 2. De kans om de naamsbekendheid van jouw organisatie te vergroten onder het uitgebreide netwerk van het Verbond.
 3. Via onze events mag je jouw producten en diensten onder de aandacht brengen van ons netwerk.
 4. Laat via onze events jullie (maatschappelijke) betrokkenheid bij diverse thema's naar voren komen. 

Events

Insurance Academy: Van kennis verzekerd. Nu en in de toekomst  

De Insurance Academy van het Verbond organiseert opleidingen, trainingen en events voor industry leaders en professionals in de verzekeringsbranche en de financiële sector. De waarde van kennis is voelbaar in de hele branche. Verzekeraars begrijpen de risico’s en weten wat er moet gebeuren als een risico realiteit wordt. Kennis speelt een belangrijke rol in de business. En in de toekomst steeds meer. De Academy richt zich op drie pijlers: 

 1. Trends en innovatie
 2. Verzekeringsthema's: onder de pijler Verzekeringsthema’s komt alles voorbij wat komt kijken bij het draaiende houden van het verzekeringsbedrijf.
 3. Vakkennis

De activiteiten van IA voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. 

Wie bezoeken onze events?

Bekijk wie er op onze events afkomen per functie en vakgebied.

Groei kanalen in 2020

Nieuwsbrieven 

De ruim honderd beleidsadviseurs van het Verbond delen hun kennis via nieuws- en persberichten, video’s, infographics, blogs en via sociale media. De webredactie vult twee keer per week een goed gelezen ledennieuwsbrief (3870 ontvangers, opens: 41%). Daarnaast verschijnt een keer per twee weken een openbare nieuwsbrief met een verdiepingsslag voor onze leden en stakeholders (3420 ontvangers, opens: 33%). Relevante ontwikkelingen en trends komen in deze nieuwsbrief uitgebreid aan bod via interviews en achtergrondartikelen.  

Verzekeraars.nl  

Elke maand bezoeken ruim 130.000 mensen verzekeraars.nl. Zij zijn samen verantwoordelijk voor ruim 150.000 page views. Op de site en via social media worden onze artikelen volop besproken en gedeeld.

Sociale media

Het Verbond heeft een actieve en betrokken community, met ruim 14.000 volgers via LinkedIn. Deze groep groeit elke dag. Twitter heeft een stabiel bereik van bijna 7.000 volgers. 

Serviceplatform Corona

De verzekeringsbranche staat voor uiteenlopende uitdagingen tijdens de coronacrisis. Naast alle maatregelen die wij met leden treffen om klanten te helpen, krijgen financiële ondernemingen ook te maken met complexe, bedrijfsmatige vraagstukken. Met het Serviceplatform Corona ondersteunt ons netwerk onze leden bij vragen op het gebied van distributie, finance, governance, HR, ICT, juridische vraagstukken, marketing, operations, riskmanagement en compliance.

Geïnteresseerd in een partnership?

Een partnership heet niet voor niets een partnership. We doen het samen: de samenwerking draagt dus altijd ook bij aan jouw doelstellingen. Denk daarbij aan: 

 • Versterking van jouw imago door samen te werken met dé verzekeringsautoriteit van Nederland.
 • Vergroten van zichtbaarheid en promoties onder de leden van het Verbond.
 • Toegang tot de beste Nederlandse content over verzekeren en statistieken in de breedste zin van het woord. 
 • Ondersteuning bij innovatie, samenwerking met start-ups.
 • Kennis vergroten en delen via events
 • Verdieping en ontmoeting door te netwerken.
 • Activiteiten met andere partners: verbinding met experts buiten de branche.

Geïnteresseerd in een partnership? Neem dan contact op met Sjoerd Brouwer, accountmanager: s.brouwer@verzekeraars.nl.

Partners van het Verbond

      

      

 ;