Allen & Overy partner Verbond van Verzekeraars

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
23-09-2020

Wereldwijd opererend advocatenkantoor Allen & Overy is partner geworden van het Verbond van Verzekeraars. Met de vandaag gezette handtekening onder de samenwerking zet de branchevereniging een volgende stap naar een open platform binnen de verzekeringssector.

Het Verbond is trots dat Allen & Overy nu ook deel uitmaakt van het groeiend aantal partners dat zich via een open platform aan de vereniging verbindt. “Wij werken al jaren met elkaar samen vanuit onder meer hun wereldwijde kennis op het gebied van mededingingsrecht. Via het kennispartnership bieden wij onze leden, de verzekeraars, toegang tot de expertkennis van Allen & Overy op de vele relevante rechtsgebieden,” aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond. Yvo de Vries, partner van Allen & Overy, is overtuigd van de meerwaarde en ziet het partnership als een waardevolle verdieping van de huidige samenwerking. “Wij zien het platform als een unieke kans om onze juridische kennis met de sector te delen”.

Focus op mededingingsrecht

Op donderdag 29 oktober vindt de eerste bijeenkomst voor leden van het Verbond plaats. In deze sessie komen actuele zaken rondom mededinging aan de orde. Op de eventpagina is meer informatie te vinden over het programma en aanmelden.

Over Allen & Overy

Allen & Overy is een internationaal opererend toonaangevend advocatenkantoor met expertise op vele rechtsgebieden. Zij adviseert een aantal van 's werelds grootste verzekeraars en herverzekeraars bij hun strategische projecten. De expertise omvat herstructurering van wettelijk kapitaal, M&A, mededinging en regelgevingsaangelegenheden. Allen & Overy beschikt over specialistische marktkennis over de verzekeringssector, gekoppeld aan een brede kijk op de sector om haar klanten op de meest efficiënte manier te voorzien van commercieel relevant advies.

Serviceplatform Corona
Het Serviceplatform Corona biedt verzekeraars (leden van het Verbond) in tijden van crisis hulp via een groot netwerk van specialisten op gebied van Finance, Riskmanagement, Operations, Legal, Governance, HR, ICT en Marketing. Ook Allen & Overy neemt deel aan dit platform en denkt graag mee over complexe, soms onvoorziene vraagstukken in relatie tot de coronacrisis.


Was dit artikel nuttig?