Skip to Content

Verbond van Verzekeraars en PwC tekenen partnerschap

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

PwC en het Verbond van Verzekeraars bundelen hun krachten als kennispartners op het gebied van pensioenregelingen. Hiertoe hebben beide organisaties vandaag in Den Haag een partnership gesloten. De samenwerking heeft tot doel krachten te bundelen op het terrein van kennisoverdracht, advisering en ondersteuning bij de invoering van het nieuwe pensioenstelsel.

"Dit partnership komt op een uitgelezen moment, omdat de Tweede Kamer nu de invoering van het nieuwe pensioenstelsel bespreekt, dat niet alleen pensioenfondsen raakt, maar ook de klanten van pensioenverzekeraars en premiepensioeninstellingen. PwC biedt hier waardevolle expertise voor onze leden," aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond bij de ondertekening.

De wijzigingen die per 1 januari 2023 ingaan, vormen een forse uitdaging voor pensioenuitvoerders. Werkgevers die hun regeling bij een verzekeraar of premiepensioeninstelling hebben ondergebracht moeten onder meer besluiten of ze de leeftijdsafhankelijke premieheffing willen voortzetten voor het huidige personeel en/of overgaan naar een leeftijdsonafhankelijke premieheffing. In dat geval zal een deel van de deelnemers dat hierdoor negatieve gevolgen ondervindt voor de pensioenopbouw een oplossing gevonden moeten worden (compensatievraagstuk).

v.l.n.r. Jan Meijer, Ronald Doornbos, Richard Weurding en Harold Herbert

PwC staat veel werkgevers bij in hun keuze voor pensioenregelingen. Daarnaast organiseert PwC al enkele jaren kennisbijeenkomsten samen met het Verbond, zoals 'PensioenPoort' in Nieuwspoort. PwC ziet het partnership als een versterking van de bestaande relatie, aldus PwC-partner Ronald Doornbos. "We krijgen nog beter zicht op waar de markt behoefte aan heeft, en we kunnen samen met het Verbond aan voorstellen werken om mogelijke knelpunten weg te nemen.”

Over PwC
PwC
wil een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. PwC is een netwerk van firma’s in 155 landen met meer dan 327.000 mensen. PwC ziet het als haar taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. Bij PwC in Nederland werken ruim 5.300 mensen met elkaar samen.


Was dit nuttig?