Skip to Content

KPMG partner Verbond van Verzekeraars

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Mobiliteit, antifraude, innovatie en data ethiek. Het zijn maar een paar van de onderwerpen waar accountants- en advieskantoor KPMG samen met het Verbond van Verzekeraars naar kijkt om te onderzoeken welke kansen er liggen voor de verzekeringsbranche en de samenleving. In de woorden van KPMG: “vooruitgang is  pas echt vooruitgang als deze goed is voor mens en maatschappij.”

“Een credo dat volledig past bij het open platform dat het Verbond nastreeft,” aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond. “Daarom zijn wij trots dat KPMG nu ook deel uitmaakt van het groeiend aantal partners dat zich aan onze  vereniging verbindt. Wij werken al jaren met KPMG samen op voor de verzekeringsbranche belangrijke uiteenlopende dossiers en nu als partners aan het recent vastgestelde Ethisch kader voor datatoepassingen.”

KPMG Starterskit

“Verzekeraars moeten kunstmatige intelligentie op zo'n manier gebruiken dat niemand onterecht wordt uitgesloten”, licht Weurding verder toe. “En dat zowel toezichthouders als consumenten vertrouwen hebben in ons werk. Het ethisch kader vormt de richtlijn daarvoor. Om verzekeraars te helpen het Ethisch kader toe te passen binnen hun bedrijfsvoering, heeft KPMG een starterskit ontwikkeld die binnenkort op de site www.verzekeraars.nl wordt geplaatst: een heel concreet voorbeeld van onze samenwerking.” Op 17 november organiseert het Verbond een volgende livestream, over datakwaliteit en datagovernance. In de nabije toekomst volgen regelmatig kennissessies over het Ethisch kader, houd daarom de activiteitenpagina van het Verbond van Verzekeraars in de gaten.

Meerwaarde

 Ton Reijns, partner van KPMG, is overtuigd van de meerwaarde van een partnership: “Eén van onze KPMG kernwaarden is maatschappelijke betrokkenheid. Deze samenwerking sluit hier naadloos op aan. Op het gebied van omgang met data en kunstmatige intelligentie zien we de komende jaren verschillende vraagstukken waarin verzekeraars een belangrijke rol zullen spelen. Wij zijn dan ook verheugd om onze kennis op het gebied van algoritmes en data ethiek voor  verzekeraars in te zetten.” 

Over KPMG

Bij KPMG Nederland werken zo’n 150 Insurance professionals. Onder leiding van senior partners helpen multidisciplinaire teams organisaties klaar te maken voor de toekomst. Daarbij staan samenwerking en kennisoverdracht voorop. Als vertrouwde partner denken de KPMG- professionals mee over kansen en risico's. Zij scheppen orde in complexiteit, geven advies over wet- en regelgeving en helpen navigeren onder uitdagende omstandigheden.

Serviceplatform Corona

Het Serviceplatform Corona biedt verzekeraars (leden van het Verbond) in tijden van crisis hulp via een groot netwerk van specialisten op gebied van Finance, Riskmanagement, Operations, Legal, Governance, HR, ICT en Marketing. Ook KPMG neemt deel aan dit platform en denkt graag mee over complexe, soms onvoorziene vraagstukken in relatie tot de coronacrisis.

Geïnteresseerd in een partnership?

Neem dan contact op met Sjoerd Brouwer, accountmanager: s.brouwer@verzekeraars.nl of Martijn Minkenberg, Innovatie & Strategische Partnerships: m.minkenberg@verzekeraars.nl.


Was dit nuttig?