Skip to Content

Sprenkels & Verschuren: “Deze samenwerking is een win-winsituatie”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt zich steeds meer tot een open platform. Partners van buiten de sector werken met het Verbond samen om meerwaarde te creëren. Inmiddels heeft de brancheorganisatie zo’n twintig partners en de vraag rijst: wat hebben die partners aan het partnership? En waarom willen zij graag samenwerken met het Verbond?

Een van de partners is Sprenkels & Verschuren. Dit adviesbureau, dat actief is in de grootzakelijke markt, adviseert leden van het Verbond onder meer over balansmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen en beleggen. Aan partner Jeroen Bogers de vraag hoe de samenwerking tot nu toe bevalt? “Dankzij ons partnership kunnen we verzekeraars helpen hun financieel technische organisatie te versterken.”

Pensioenen

Sprenkels & Verschuren is één van de grootste strategisch adviseurs op het gebied van pensioenen, zegt Bogers. “We werken voornamelijk voor pensioenfondsen en charitatieve instellingen. Bij het bedrijf werken zo’n zeventig mensen, waarvan twintig als partner.” Zelf werkt hij sinds januari 2021 als partner bij het bedrijf. “Ik bekleedde hiervoor onder andere twaalf jaar lang verschillende functies bij verzekeringsmaatschappij Aegon. Na een sabbatical kon ik aan de slag bij Sprenkels & Verschuren, dat zich meer wilde richten op de markt van verzekeraars. Ik wilde juist aan de slag in de adviessector, dus dat was een mooie match.”

Succesvolle focus

De extra focus op de verzekeringsmarkt leverde op dat Sprenkels & Verschuren in 2021 klanten als Zwitserleven, Scildon en Onderlinge ’s-Gravenhage aan zich bond. “Deze verzekeraars adviseren we met name op de gebieden balansmanagement, life-cycle producten en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze ambitie voor 2022 is nog meer verzekeraars aan ons te binden.”

Kijken wat er leeft

Het adviesbureau is ook al langer samenwerkingspartner van het Verbond van Verzekeraars, aldus Bogers. “Daardoor kunnen we bijvoorbeeld met name wat kleinere leden helpen om hun financieel-technische organisatie te versterken”, zegt Bogers. “In 2021 polsten we wat er bij leden van Het Verbond leeft. Dat bleek maatschappelijk verantwoord ondernemen en balansmanagement te zijn. Rondom dat laatste onderwerp organiseerden we vervolgens een kennissessie aan 24 leden van Het Verbond. Dat deden we samen met Onderlinge ’s-Gravenhage, die we eerder in het jaar op het gebied van balansmanagement hadden ondersteund.”

Zo nodig ondersteunen

In 2022 volgt volgens Bogers naar alle verwachting een kennissessie rondom maatschappelijk verantwoord beleggen en ondernemen. “Samen met Het Verbond kijken we waar de leden hulp bij nodig hebben. Zo is ook het thema maatschappelijk verantwoord verzekeren genoemd. Maar ook of er in de ORSA rekening gehouden moet worden met klimaatrisico’s. Persoonlijk denk ik dat dit met name voor middelgrote en kleine verzekeraars best moeilijk kan zijn. Maar met Sprenkels & Verschuren doen we dat al voor pensioenfondsen van elk formaat, dus we kunnen verzekeringsmaatschappijen hier zeker bij helpen.”

Kennis voor leden

Het onderlinge partnerschap is volgens Bogers een win-winsituatie. “Voor Het Verbond is het een mooie manier om kennis op te doen en aan te bieden aan de leden. Voor ons is het interessant om te kunnen polsen wat er bij verzekeraars speelt. Daarnaast kunnen we natuurlijk laten zien hoe we klanten écht verder kunnen helpen. Of ze vervolgens naar ons toestappen voor extra strategisch advies, is vervolgens aan de leden zelf.”

Meer weten over samenwerking? Lees meer over het associated partnership, partnership of sponsoring. Of stuur een mail naar Sjoerd Brouwer.


Was dit nuttig?