Partners & Sponsoren

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De wereld om ons heen verandert en de financiële sector verandert mee. Het Verbond van Verzekeraars wordt steeds meer een open platform: partners van buiten de verzekeringssector werken graag samen met het Verbond om zo meerwaarde te creëren voor onze leden, partners en de samenleving. 

Een partnership heet niet voor niets een partnership. Wij trekken samen op. Een samenwerking draagt dus ook altijd bij aan de doelstellingen van een partner. Denk daarbij aan: 

 • Versterking van het imago door samen te werken met dé verzekeringsautoriteit van Nederland.
 • Vergroten van zichtbaarheid onder meer via promoties onder de leden van het Verbond.
 • Toegang tot de beste Nederlandse content over verzekeren en statistieken in de breedste zin van het woord. 
 • Ondersteuning bij innovatie, samenwerking met start-ups.
 • Kennis vergroten en delen via events.
 • Verdieping en ontmoeting door te netwerken.
 • Activiteiten met andere partners: verbinding met experts buiten de branche.

Geïnteresseerd in een partnership? Neem dan contact op met

- Sjoerd Brouwer, accountmanager: s.brouwer@verzekeraars.nl of

- Martijn Minkenberg, Innovatie & Strategische Partnerships: m.minkenberg@verzekeraars.nl

 

Open Verbond

95 procent van alle Nederlandse verzekeraars zijn lid bij het Verbond. Daarmee zijn we een van de grootste verenigingen van het land. Samen met onze partners, leden, overheden, relevante brancheorganisaties, waaronder Insurance Europe, bedrijven en instellingen gaan wij de uitdaging aan iedereen bewust te maken van het belang van een goed functionerende verzekeringsmarkt, onmisbaar binnen de financiële sector en voor de samenleving als geheel. Wij werken samen in een open platform. Via dit open platform 

 • Delen wij kennis, leren, inspireren en ontmoeten wij elkaar.
 • Combineren wij onze kennis en kunde, van Solvency II tot big data en cybercriminaliteit, én denken wij vooruit vanuit maatschappelijke vraagstukken met een ondernemende geest.
 • Kijken wij verder dan de verzekeringssectorsector.
 • Door te verbinden, te professionaliseren en te innoveren werken wij aan één doel: een verzekeringsbranche die voorop kan en wil lopen. 

Voorbeelden Partnerships & Open Verbond

Serviceplatform Corona

Tijdens de coronacrisis krijgen  (financiële) ondernemingen te maken met complexe, bedrijfsmatige vraagstukken. Naast alle maatregelen  om klanten van verzekeraars te helpen, zijn wij samen met onze partners gestart met het Serviceplatform Corona.

Via dit netwerk van partners staan wij klaar om onze leden te ondersteunen en te helpen bij vragen op het gebied van distributie, finance, governance, HR, ICT, juridische vraagstukken, marketing, operations, riskmanagement en compliance.

Innovatieplatform

Samen met onze partners staan we in het Innovatieplatform stil bij belangrijke trends voor de Nederlandse verzekeringsmarkt én concretiseren wij de innovatieagenda van het Verbond. Welke 'hot topics' moeten op deze agenda staan waar we samen de schouders onder zetten?

Ook stelt het Innovatieplatform concrete (niet-concurrentiële) thema’s vast die het platform als use cases verder ontwikkeld en waar mogelijk omzet tot een proof of concept. Een van de inspiratiebronnen voor het kiezen van de juiste thema’s is de Tech Trend Radar van MunichRe. Zie ook de presentatie van MunichRe over de Tech Trend Radar over 2020 via de livestream van het Verbond.

Exposure voor Partners

Het Verbond van Verzekeraars is dé brancheorganisatie voor iedereen die zich bezighoudt met of interesse heeft in verzekeren. Het delen van kennis, ervaring, en inspiratie over trends, ontwikkelingen gebeurt via een breed netwerk van kennispartners.

Wij informeren en inspireren onze volgers via

Nieuwsbrieven 

Ruim 40 beleidsadviseurs en betrokken leden via commissies en platforums en met behulp van onze partners delen wij  relevante en actuele kennis via nieuws- en persberichten, video’s, infographics, blogs en via sociale media. De webredactie vult twee keer per week een goed gelezen ledennieuwsbrief (3870 ontvangers, opens: 41%). Daarnaast verschijnt een keer per twee weken een openbare nieuwsbrief met een verdiepingsslag voor onze leden en stakeholders (3420 ontvangers, opens: 33%). Relevante ontwikkelingen en trends komen in deze nieuwsbrief uitgebreid aan bod via interviews en achtergrondartikelen.  

Verzekeraars.nl  

Elke maand bezoeken ruim 130.000 mensen verzekeraars.nl. Op de site en via social media worden onze artikelen volop besproken en gedeeld.

Sociale media

Het Verbond heeft een actieve en betrokken community, met ruim 15.000 volgers via LinkedIn. Deze groep groeit elke dag. Twitter heeft een stabiel bereik van bijna 7.000 volgers. 

Sponsor worden?

Het Verbond organiseert een veelheid aan activiteiten waar je als sponsor je naam aan kunt verbinden. Denk aan onze (digitale) events en activiteiten, maar bijvoorbeeld ook aan een (digitale) stand, informatie over jouw organisatie in de vooraankondiging, het programma, spreektijd en/of een interview in een van onze nieuwsbrieven, etc. Alle sponsormogelijkheden hebben wij voor je op een rij gezet.

Geïnteresseerd en meer weten? Mail met Sjoerd Brouwer, accountmanager van het Verbond.

Events & bezoekers

Insurance Academy: Van kennis verzekerd. Nu en in de toekomst  

De Insurance Academy van het Verbond organiseert opleidingen, trainingen en events voor industry leaders en professionals in de verzekeringsbranche en de financiële sector. De waarde van kennis is voelbaar in de hele branche. Verzekeraars begrijpen de risico’s en weten wat er moet gebeuren als een risico realiteit wordt. Kennis speelt een belangrijke rol in de business. En in de toekomst steeds meer. De Academy richt zich op drie pijlers: 

 1. Trends en innovatie
 2. Verzekeringsthema's: onder de pijler Verzekeringsthema’s komt alles voorbij wat komt kijken bij het draaiende houden van het verzekeringsbedrijf.
 3. Vakkennis

De activiteiten van IA voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. 

Wie bezoeken onze events?

Kijk wie er op onze events afkomen per functie en vakgebied.

Eventpartner worden?

Wat levert een event-partnership jou op? 

 1. Wij stellen je in staat een duurzame relatie met de bezoekers van onze events op te bouwen. 
 2. Bieden je de kans om de naamsbekendheid van jouw organisatie te vergroten onder het uitgebreide netwerk van het Verbond.
 3. Via onze events mag je jouw producten en diensten onder de aandacht brengen van ons netwerk.
 4. Laat via onze events jullie (maatschappelijke) betrokkenheid bij diverse thema's naar voren komen. 

 

Partners van het Verbond

      

      

 ;