Skip to Content

Verbond en Plug and Play Insurtech lanceren Open Insurtech-programma in Nederland

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Verbond start samen met het wereldwijde open innovatieplatform Plug and Play Tech Center uit Silicon Valley een Insurtech-programma in Nederland. De focus van het programma voor de leden van het Verbond ligt op het samenwerken met Insurtech startups om zo nieuwe datagedreven producten en diensten snel en efficiënt op de Nederlandse markt te introduceren.

“Het vandaag gesloten partnership met Plug and Play sluit aan bij de innovatiestrategie van de sector door het hoofd te bieden aan branchebrede uitdagingen via langdurige en duurzame oplossingen,” aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond. “Via het partnership willen wij Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, van klein tot groot, helpen in contact te komen met Insurtech start-ups om zo hun eigen innovatie-activiteiten te versterken. Deze ambitie sluit naadloos aan op het MLT 2022-2024. Bij deze geïntensiveerde samenwerking zullen zowel klanten als de verzekeringssector baat hebben.”

Programma met twee invalshoeken

Het programma voor de leden van het Verbond kent twee invalshoeken: een collectief open innovatieprogramma en individueel programma waar leden zich voor kunnen aanmelden. De eerste invalshoek richt zich op het signaleren en verkennen van trends, het delen van best practices en het leren anticiperen op startups. Om zo de meest ontwrichtende technologieën in kaart te brengen vanuit kennisuitwisseling en thought leadership. Met het individuele programma richt Plug and Play zich op verzekeraars door ze te ondersteunen bij specifieke uitdagingen via de creatie van klantwaarde en het leveren van maatwerk. Thema's en aandachtsgebieden in het programma raken de hele waardeketen en richt zich op onder meer op Open Insurance, duurzaamheid, embedded verzekeringen, regtech, sancties, fraude/risico's en mobiliteit.

Groeien en verbeteren

David Neef, senior director Partnerships bij Plug and Play: “We zijn erg trots om met het Verbond en haar leden deel uit te maken van dit project. Het Verbond omarmt innovatie en staat open ​​voor de ideeën en bijdragen van derden om te groeien en continu te verbeteren. Het Nederlandse Insurtech-ecosysteem Plug and Play heeft uitgebreide ervaring in Insurtech en gerelateerde ecosystemen, zoals bijvoorbeeld Health, Mobility, IoT en duurzaamheid. Door dit programma zijn wij ervan overtuigd dat wij tastbare meerwaarde en kennis kunnen overbrengen naar onze partners.”

Het programma sluit aan op bestaande Plug and Play platforms in Silicon Valley, Tokio, Singapore, Peking en München en verbindt wereldwijde innovatietrends met lokale en nationale behoeften en strategieën.

Deelnemen

Neem voor deelname aan het programma of voor meer informatie contact op met David Neef of Harold Mahadew (Verbond).

Samenwerken met Verbond

Ben je geïnteresseerd in een partnership met het Verbond? Neem contact op met accountmanager Sjoerd Brouwer.


Was dit nuttig?