Skip to Content

Preventie in het digitale tijdperk

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Preventie in het digitale tijdperk

Preventiedag 2023

De preventiedag van 2023 staat in het teken van de kansen, maar ook de risico’s verbonden aan het huidige digitale tijdperk. Hoe belangrijk is een alarmeringssysteem dat direct de agrariër waarschuwt als de ventilatie in zijn varkensstal uitvalt? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen van ‘intelligente’ camera’s, die manbewaking en meldingen steeds vaker overbodig maken? Laten we ook de wereld van energieopslag niet vergeten; wat zijn de do’s and dont’s bij kleinschalige opslag? Deze technologische ontwikkelingen brengen niet alleen kansen, maar ook risico’s met zich mee. Daarom staan we ook stil bij de cyberrisico’s en de mogelijke gevolgen voor een ondernemer.

Kortom, een interessant en relevant programma met actuele onderwerpen, gepresenteerd door vijf professionals, die hun licht op de toekomst laten schijnen.

Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m 8 november a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Deze bijeenkomst staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor acceptanten, risicodeskundigen en schadebehandelaren.

Sprekers
Berry Looijen, technisch specialist
Hans Damen, commercieel directeur Adesys
Michel van Zutphen, salesmanager AVD Security
Jurjen Burghgraef, directie Burghgraef van Tiel
Dennis van der Meij, accu-expert Solar Engineering
Peter Stegeman, ethisch hacker Achmea
Marcel van Oirschot, commercieel directeur Hunt & Hackett

Programma
Aanvang:  10.30 uur (ontvangst vanaf 10.00 uur)
Einde:       17.00 uur (met aansluitend netwerkborrel tot 18.00 uur)

 • Welkom door Berry Looijen
 • Betrouwbare alarmeringen in de land- en tuinbouw. De gevolgen van het uitschakelen van van 2G en 3G- netwerk voor alarmeringen. Gewijzigde wet- en regelgeving voor ondernemers en wat moet er bij schade aangetoond kunnen worden?, Hans Damen
 • De nieuwste ontwikkeling op cameragebied. Waarvoor kunnen intelligente camera’s voor worden ingezet en wat betekent ’manbewaking en gedragsherkenning’?, Michel van Zutphen
 • Lunchpauze
 • Intermezzo, Jurgen Burghgraef
 • Do’s en don’ts bij elektrische opslagsystemen én energiestransitie, Dennis van der Meij
 • Het verhaal van de kwaadaardige hacker. Welke stappen worden er gezet? Hoe bundel je relevante informatie zodat je die zelf kunt gebruiken? Herken de werkwijze van een hacker en ontdek hoe je straks zelf veiliger kunt werken op kantoor of thuis, Peter Stegeman
 • Pauze
 • Wat zijn cyberrisico’s en wat zijn de gevolgen als je gehackt wordt? Hoe groot is dit risico voor jouw bedrijf en wat is het risico voor specifiek het gemiddelde MKB- en Agrarische bedrijf?, Marcel van Oirschot
 • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze bijeenkomst valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.
Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 55,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 75,- (excl. BTW).

 • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

Annulering en no-show
Leden
Leden van het Verbond van Verzekeraars kunnen hun aanmelding annuleren tót 48 uur voor de bijeenkomst. Bij latere annulering of no-show wordt € 50,- (excl. BTW) administratie-/organisatiekosten in rekening gebracht. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als je je door een collega laat vervangen.
Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy.
Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden.

Betalende bezoekers
Annulering van de aanmelding is mogelijk tot 14 dagen na inschrijving. Bij latere annulering of no-show is het volledige deelnamegeld verschuldigd. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als je je door een collega laat vervangen.
Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy.
Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden.

PA-certificaat
Na deze bijeenkomst ben je op de hoogte van:

 • de laatste ontwikkelingen in het digitale tijdperk;
 • in het bijzonder over alarmeringssystemen, camerabeveiligingen, elektrische opslagsystemen en cyberrisico’s;
 • de werkwijze van een ethische hacker.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Desgewenst kan een bewijs van deelname (PA-certificaat) worden verkregen. Je dient dit aan te geven als je je voor de bijeenkomst aanmeldt.
Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten
Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kan je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan deze bijeenkomst PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Tuğçe Serinkan. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).