Skip to Content

Verenigingsdag 2022 | Blik op de toekomst

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Verenigingsdag 2022 | Blik op de toekomst

“Hé hallo, lang niet gezien! Hoe gaat het? Leuk om je te ontmoeten.” Bekenden terugzien en nieuwe mensen in onze sector ontmoeten, dat is waar de Verenigingsdag om draait. Samen met dagvoorzitter Marijke Roskam trappen we het 2e halfjaar van 2022 af en werpen een blik op de toekomst van verzekeren. Met sessies van Werner Schouten (BNR Koplopers), Martin Visser (Financiële Telegraaf) en Jeff Gaspersz (Nyenrode).

De spreker draait door!
Omdat kiezen soms lastig is, maken we het je graag gemakkelijk. Jij mag tijdens de deelsessies blijven zitten, want de sprekers draaien door. Er zijn drie sessies:

1 Hoe realiseren we onze duurzaamheidsambitie?

Spreker | Werner Schouten | Bekend van BNR Koplopers en de Jonge Klimaatbeweging
Werner is een constructieve rebel die aanjaagt, lef toont en inspireert om de duurzame transitie van onze samenleving te versnellen. Dat doet hij vanuit zijn strijd voor generatiegerechtigheid. “Dat betekent dat we ons toeleggen op wat ‘nodig is’ om die leefbare wereld in 2100 te realiseren. In plaats van ons blind te staren op wat ‘mogelijk lijkt’ in de huidige markt of het huidige politieke landschap. Niet handelen vanuit vermeende haalbaarheid, maar vanuit reële noodzakelijkheid."

2 Is economische groei nog realistisch?

Spreker | Martin Visser | Journalist bij de Financiële Telegraaf
Martin maakt de complexe wereld van de economie begrijpelijk. Daarom is hij veelgevraagd om economische actualiteiten te duiden en te becommentariëren. Martin is veelvuldig te horen op Radio 1 en BNR Nieuwsradio en te zien bij EenVandaag en Jinek. Tijdens de Verenigingsdag geeft hij uitleg over de economie anno 2022. Hoe kijkt hij naar economische groei en de financiële sector?

3 Wat zijn belangrijke gamechanges voor jouw bedrijf?

Spreker | Jeff Gaspersz | Hoogleraar Innovatie aan Nyenrode Business Universiteit
De innovatiekracht van een organisatie of team vergroten om uitdagingen, als de duurzaamheidsambitie, maatschappelijke rol en toekomstbestendigheid van verzekeraars, aan te gaan. Daarvoor ben je bij Jeff Gaspersz aan het juiste adres. Het is zijn missie om mensen en bedrijven te helpen hun innovatie- en creatiekracht te vergroten om zo hun doelen waar te maken. Zin in een dosis inspiratie en concrete handvatten voor innovatief werken? Mis deze deelsessie dan niet.

Verzekeren doen we samen
Na afloop van de deelsessies is er een plenaire sessie waarin verzekeringsprofessionals met elkaar in gesprek gaan over deze drie belangrijke onderwerpen. Er zijn verschillende rondetafels waarin scherpe stellingen aan bod komen over duurzaamheid, economische groei en toekomstbestendige organisaties. Ook jij bent meer dan welkom om jouw mening, zorgen, vragen en ideeën te delen. Want één ding is zeker, verzekeren moeten we samen (blijven) doen.

Bestemd voor
Deelname is exclusief voor medewerkers van organisaties die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars. Deelname is vooral interessant voor bestuurders en voor oud-deelnemers van Verbondscourse en het Jongeren Innovatie Programma.

Tijd
Ontvangst en lunch: 12:30 - 13:30
Start sessies: 13:30
Borrel: 17:00

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze bijeenkomst valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.

Aanmelden
Schrijf je in via het inschrijfformulier. Let op: aanmelden kan tot en met dinsdag 6 september a.s., 12.00 uur.

Annulering en no-show
Leden
Leden van het Verbond van Verzekeraars kunnen hun aanmelding annuleren tót 48 uur voor de bijeenkomst. Bij latere annulering of no-show wordt € 50,- (excl. BTW)administratie-/organisatiekosten in rekening gebracht. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als je je door een collega laat vervangen. Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy. Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Nico Tijsterman. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Inschrijving
Let op! Dit is een fysieke bijeenkomst. Het elkaar weer echt ontmoeten is – na 2 jaar alleen maar digitale activiteiten - een belangrijk aspect van deze bijeenkomst. Wij verheugen ons bijzonder op je komst. De capaciteit is echter beperkt.
Indien het maximum aantal deelnemers wordt overschreden, is het uitgangspunt dat iedere organisatie met minimaal één deelnemer vertegenwoordigd kan zijn en wordt voor het overige gestreefd naar een zo evenredig mogelijke verdeling.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

De Verenigingsdag wordt mede mogelijk gemaakt door: