Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Webinar Digitale Toegankelijkheid

Webtoegankelijkheid voor iedereen!

Bestemd voor: leden en niet-leden 

Online shoppen, belastingaangifte doen en verzekeringen afsluiten, het is de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe toegankelijk is úw website voor mensen met een functionele beperking? En wat moet u doen om uw website goed toegankelijk te maken?

In Nederland heeft ieder mens het recht om gewoon als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Zo moet je bijvoorbeeld met een rolstoel een gebouw binnen kunnen komen en werkt Nederland hard aan de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mensen met een beperking. Voor digitale voorzieningen is het niet anders. In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder het internet en computers. Dat geldt zeker voor verzekeringen: informatie opzoeken, je premie berekenen, een verzekering afsluiten, het gebeurt allemaal via internet. Maar zijn de websites van verzekeraars wel toegankelijk voor mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking? Hier heeft het Verbond onlangs onderzoek naar laten doen.

In het webinar over digitale toegankelijkheid op 10 oktober a.s. vertellen we over de resultaten hiervan. Ook krijgt u inzicht in de wettelijke basis van dit onderwerp: het VN-verdrag voor de gelijke behandeling van mensen met een handicap of chronische ziekte. Dit verdrag is in Nederland opgenomen in de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. Iemand met een visuele beperking laat zien hoe hij navigeert op het internet en waar hij tegenaan loopt bij het bezoeken van websites van verzekeraars.

En uiteraard krijgt u praktische informatie: wat is nu eigenlijk een toegankelijke website? Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je als organisatie optimaal toegankelijk bent?

Het programma in het kort:
Evert Verkade van het Programmateam implementatie VN-verdrag van het ministerie van VWS vertelt over de betekenis van het VN-verdrag Falco van Dinteren, projectcoördinator bij de stichting Bartimeus, laat zien hoe hij websites gebruikt Ron Beenen van de stichting Accessibility laat zien wat je als organisatie kunt doen. Het webinar wordt gepresenteerd door Anton Bosman, voorzitter van het Platform Klantbelang & Reputatie van het Verbond en werkzaam op de compliance-afdeling van NN Group.

Voor de live-deelnemers aan dit webinar is het uiteraard mogelijk om via de chatfunctie actief aan het webinar deel te nemen en/of vragen te stellen.
Bent u niet in de gelegenheid om live te kijken? Dan kunt u het webinar later terugkijken. De mogelijkheid om vragen te stellen is dan alleen niet meer aanwezig.

Bestemd voor
Dit webinar staat open zowel voor leden als voor niet-leden.
Deelname is vooral van belang voor medewerkers van verzekeraars die zich bezighouden met en/of verantwoordelijk zijn voor de website binnen hun bedrijf. Gedacht kan worden aan webdesigners en –bouwers (in- of extern), webredacteuren, ICT-ers, communicatieadviseurs en managers. Verder is dit webinar interessant voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kunt u contact opnemen met Patricia Swienink (programmamanager Klantbelang & Reputatie bij het Verbond).

Mogelijk ook interessant voor u

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.