Skip to Content

Zonnepanelendeeltjes

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Zonnepanelendeeltjes

‘Nederland niet voorbereid op gevolgen zonnepaneelbranden’, ‘Onduidelijkheid over opruimingskosten deeltjes zonnepanelen’ en ‘Opnieuw glasscherven in weilanden na brand zonnedak’: zomaar een paar koppen uit de media het afgelopen jaar. Nu het aantal zonnepanelen in Nederland snel toeneemt, neemt ook de kans toe dat er bij een brand zonnepanelen betrokken zijn. Dit is – ook voor verzekeraars – een nieuw onbekend risico: het verspreiden van zonnepaneeldeeltjes in de wijde omgeving. De deeltjes zouden schadelijk kunnen zijn en moeten opgeruimd worden. Maar wie is hiervoor verantwoorde­lijk? En hoe zit het met de opruimingskosten? Vallen deze onder de dekking en tot hoe ver? Vragen waar nog geen eenduidig antwoord op is.

Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m 16 mei a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Deze bijeenkomst staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden, namelijk volmachten, experts en adviseurs/intermediair.
Deelname is vooral interessant voor beleidsbepalers, productontwikkelaars en schadebehandelaren.

Sprekers
- Marieke Beugel, beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars
- Wim van Esch, Managing Director bij De Hagelunie
- Gerard Toorenaar, Teammanager schade bij De Zeeuwse
- Rob van Kal, Product Manager Technische Verzekeringen bij Nationale-Nederlanden
- Geerlof van Loo, beleidsmedewerker bij de Stichting Salvage

Moderatoren
- Erik Dokter, leidinggevende bij Coöperatie Univé Dichtbij u.a.
- Timo Brinkman, beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars

Programma
Aanvang:     11.00 uur
Duur:           max. 1 uur

De Verbondswerkgroep Zonnepanelen ging aan de slag en deelt graag de uitkomsten. Allereerst lichten we aan de hand van een praktijkvoorbeeld de problematiek toe. Vervolgens bespreken we de opgestelde juridische analyse van de mogelijke problematiek rondom onder andere polisdekking. Enkele voorbeelddefinities worden toegelicht en de rol van Salvage bij het opruimen van de deeltjes en de initiatieven met andere partijen om het proces van opruiming te stroomlijnen. Daarnaast is er ruimte voor het beantwoorden van vragen van de deelnemers.

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Dit webinar valt onder het lidmaatschap.
Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).

Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na dit webinar heb je nieuwe inzichten en handvatten om in eigen huis met deze problematiek aan de slag te kunnen en de verzekerde beter te adviseren.
Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).
Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, kan je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen.

PE-punten
Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kan je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan dit webinar PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Marieke Beugel. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).