Skip to Content

De menselijke maat: verzekeraars aan het woord

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De menselijke maat: verzekeraars aan het woord

De menselijke maat in verzekeren (3)

In het derde deel van ons drieluik over de menselijke maat kijken we naar de prestaties van verzekeraars. Hoe geven zij in de praktijk handen en voeten aan dat begrip ‘menselijke maat’? Wat kunnen we van elkaar leren?
De Stichting toetsing verzekeraars (Stv) heeft onlangs het onderzoek ‘de menselijke maat in het acceptatieproces bij verzekeraars’ afgerond. Ron van Kesteren, directeur van de Stv, komt de resultaten toelichten.  Daarnaast zullen enkele verzekeraars te gast zijn die in dit onderzoek positief zijn opgevallen. We bespreken met hen wat zij gedaan hebben om de menselijke maat centraal te stellen en waarom ze voor deze aanpak hebben gekozen.

Hoe voorkom je dat een klant wordt vermalen in de geautomatiseerde processen van verzekeraars? Door onvoldoende oog voor de menselijke maat kan een hele organisatie in zwaar weer komen, leert de toeslagenaffaire bij de belastingdienst. Maar hoe geef je dat vorm en wat bedoelen we eigenlijk met ’de menselijke maat' die volgens het middellange-termijnplan van onze sector 'leidend' moet zijn? In een drieluik gaan we daar dieper op in.  In de eerste twee webinars over dit thema hebben we de blik naar buiten gericht: waarom is de menselijke maat een belangrijk thema, wat bedoelen we ermee en hoe organiseer je dat in je eigen organisatie? In het derde webinar richten we de blik vooral op de eigen sector. Hoe presteren verzekeraars als het gaat om die ‘menselijke maat’? We bespreken onder meer de resultaten van het Stv-onderzoek ‘de menselijke maat in het acceptatieproces bij verzekeraars’. Én we leren van de ervaringen van collega-verzekeraars, die positief in het onderzoek opvielen.
Natuurlijk is er weer volop gelegenheid om vragen te stellen.

Nadere informatie over het programma volgt nog, maar meld je nu alvast aan!
Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m woensdag 27 september a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor medewerkers met klantcontacten. Denk daarbij aan: medewerkers klantcontactcentra, acceptanten, schadebehandelaars, claimbeoordelaars, fraudecoördinatoren, incassomedewerkers en middelmanagement. En iedereen die verder in dit onderwerp geïnteresseerd is.

Sprekers
Ron van Kesteren - directeur Stichting toetsing verzekeraars
Paul Koopman – Verbond van Verzekeraars | host
Vertegenwoordigers van een aantal verzekeraars
Patricia Swienink – Verbond van Verzekeraars | moderator

Voorlopig programma
Aanvang:     15.00 uur
Duur:           ca. 75 minuten

Hieronder het voorlopige programma. Het definitieve programma wordt later op deze site bekend gemaakt.

  • Opening door Paul Koopman
  • Ron Van Kesteren (directeur Stv): onderzoek naar toepassing van de menselijke maat door verzekeraars: best practices en verbeterpunten.
  • Ervaringen van verzekeraars met ‘de menselijke maat’
  • Discussie en vragen
  • Afsluiting

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

PA-certificaat
Na dit webinar weet je

  • hoe je de menselijke maat kunt implementeren in je eigen organisatie;
  • ken je de dilemma’s die spelen;
  • ben je bekend met de aandachtspunten.

Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname (PA-certificaat), mits je het hele webinar hebt gevolgd.

Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten 
Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kan je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan dit webinar PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Patricia Swienink (programmamanager Klantbelang en reputatie. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld. 

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).