Skip to Content

Jaarevent - Herstel na natuurrampen door klimaatverandering: goed voorbereid is het halve werk

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Jaarevent - Herstel na natuurrampen door klimaatverandering: goed voorbereid is het halve werk

Let op! Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.


Het Verbond van Verzekeraars organiseert dit jaar voor de tweede keer het Jaarevent. Laat je van 4 tot en met 8 oktober twee keer per dag inspireren tijdens actuele webinars rondom het thema:
Veerkracht door verbinding.

In de afgelopen zomer werd Nederland getroffen door noodweer, met de overstromingen in Limburg als uitschieter. Verzekeraars zien wereldwijd al langer natuurrampen toenemen. Schadebeperking en snel herstel zijn cruciaal voor de weerbaarheid van de maatschappij en economie. In de wetenschap en internationale gemeenschap is er brede consensus over de meerwaarde die verzekeringen hierbij kunnen hebben. Denk niet alleen aan snelle schadeafhandeling, maar ook het ontzien van een toch al hard getroffen economie en het stimuleren van schadebeperkende maatregelen.

In dit webinar blikt Bert Nap van de Stichting Salvage terug op de lokale coördinatie in Leersum en Limburg dit jaar. De stichting komt namens verzekeraars sinds 2017 ook in actie bij extreem weer. Beleidsadviseur Timo Brinkman van het Verbond gaat in op verzekeringsdekkingen, stimuleren van preventie en weerswaarschuwingen bij rampen. Professor Wouter Botzen van de VU laat zijn licht schijnen op hoe verzekeraars en compensatiemechanismen risicobewust gedrag van burgers en bedrijven kunnen stimuleren én door schadeafhandeling kunnen bijdragen aan een snel herstel van de maatschappij. En Liselotte de Koning van het Rode Kruis (prinses Margrietfonds) laat zien met welke maatregelen je je kunt voorbereiden op rampen, waardoor veel schade te voorkomen is.

Meld je nu aan! 

Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor productmanagers, business developers, innovatiemanagers, verzekeringsmakelaars, adviseurs, underwriters, risicodeskundigen, actuarissen, schadebehandelaars en -experts, verzekeringsmakelaars, adviseurs, op gebied van schadeverzekeringen en verder iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is.
Stuur deze informatie gerust door aan iedereen voor wie dit onderwerp interessant is.

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.

Voor medewerkers werkzaam bij een organisatie aangesloten bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de deelnamekosten € 69,- (excl. BTW).

Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV

  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na volledige deelname aan dit webinar ontvang je automatisch een bewijs van deelname.
Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, dien je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen.

PE-Punt
Vanuit het NIVRE wordt 1 PE-punt aan dit webinar toegekend. Met het bewijs van volledige deelname (PA-certificaat) dat je ontvangt na afloop van het webinar, kan je dit punt zelf aanvragen bij het NIVRE.

Nadere informatie en vragen
Meer informatie vind je op de speciale eventpagina op onze website.

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen en opmerkingen maken, door de vraag-en-antwoordfunctie te gebruiken.
De sprekers kunnen jou níét zien en horen. De binnenkomende vragen worden beoordeeld door een moderator, die een selectie maakt en deze voorlegt aan de presentatoren.

Hoe kun je deelnemen aan de livestream 
Dit webinar organiseren wij via Online Seminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij Online Seminar. Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen.
Kun je op het moment van de livestream niet kijken? Geen probleem! De stream is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Dit webinar komt mede tot stand met steun van onze partners en sponsoren.