Skip to Content

Week van het Veilig Ondernemen - Elektrificatie in de samenleving

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Week van het Veilig Ondernemen - Elektrificatie in de samenleving

Een nadere beschouwing op technische mogelijkheden, brandgevaren en veiligheid en preventie

Let op! Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.


Kortsluiting is een van de meest voorkomende oorzaken van een brand. Ook ondernemers maken echter steeds meer gebruik van elektrische (hulp)middelen. Denk hierbij aan elektrische auto’s en fietsen, apparatuur met (lithium Ion) batterijen en zonnepanelen en EOS-systemen op het dak. Deze elektrificatie kan nieuwe (brand)risico’s opleveren. Met welke nieuwe risico’s door de energietransitie worden ondernemers geconfronteerd? En welke ontwikkelingen zijn er op dit gebied? Tijdens dit
webinar word je geïnformeerd over de mogelijke risico's van deze elektrificatie, de technische ontwikkelingen, de rol van verzekeraars en wordt aandacht besteed aan de preventiemaatregelen die een ondernemer kan treffen. 

Tijdens deze sessie praat Sander Lepelaar vanuit brandweerperspectief je bij over de trends en ontwikkelingen. Daarnaast zal Ronald Koster zijn ervaringen vanuit de schadeverzekeringspraktijk met u delen. Ook zullen zij aandacht besteden aan preventie. Hoe kun je als ondernemer schade voorkomen dan wel beperken? Bertran Hallink vertelt u iets over vermeende oorzaken van incidenten waar Stichting Salvage namens verzekeraars bij betrokken is wanneer het ondanks alle preventiemaatregelen toch fout gaat. Als laatste zal Alex Romijn van Rolls Royce u bijpraten over de Microgrid, een oplossing voor een veilig, duurzaam energie-opslagsysteem.   

Meld je nu aan! 

Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor acceptanten, adviseurs en risicodeskundigen van verzekeraars en verzekeringsadviseurs. Daarnaast ook voor ondernemers en veiligheidsadviseurs.

Programma
Aanvang:     11.00 uur
Duur:           max. 1 uur

 • Opening door: Marieke Beugel, beleidsadviseur Schade, Verbond van Verzekeraars
 • Brandweer Nederland/IFV over trends en ontwikkelingen: Sander Lepelaar, adviseur omgevingsveiligheid Veiligheidsregio Haaglanden
 • Burghgraef Van Tiel vanuit de schade/verzekeringspraktijk: Ronald Koster  
 • Stichting Salvage over vermeende oorzaken en de impact van incidenten: Bertran Hallink
 • Rolls Royce over de oplossing voor hun EOS-systeem waarin duurzame energie opgeslagen kan worden, de Microgrid: Alex Romijn, senior accountmanager Power Generation  
 • Discussie
 • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.
Voor medewerkers werkzaam bij een organisatie aangesloten bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de deelnamekosten € 69,- (excl. BTW).
Kijk deze stream en kijk gratis naar de openingsstream!
Als je je voor deze en/of andere streams van de week van het Veilig Ondernemen aanmeldt, kun je ook gratis aan de openingsstream van 14 juni deelnemen. Je moet je daarvoor dan wel even apart aanmelden!

 • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Marieke Beugel. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen en opmerkingen maken, door de vraag-en-antwoordfunctie te gebruiken.
De sprekers kunnen jou níét zien en horen. De binnenkomende vragen worden beoordeeld door een moderator, die een selectie maakt en deze voorlegt aan de presentatoren.

Hoe kun je deelnemen aan de livestream 
Dit webinar organiseren wij via Online Seminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij Online Seminar. Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen.
Kun je op het moment van de livestream niet kijken? Geen probleem! De stream is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

PA-certificaat
Na deze bijeenkomst weet je meer over EOS-systemen, de mogelijkheden en de gevaren hiervan.
Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, dien je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen.
Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wil je meer informatie over Burghgraef Van Tiel klik hier.

Let op! Onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.