Opleidingen

}
Op deze pagina is content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Verzekeren is een vak. En daar zijn we trots op.

De Insurance Academy levert een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van het Verbond van Verzekeraars, te weten: bevorderen van het imago van de verzekeringstak, het bieden van een platform en het delen en verbinden van relevante, actuele kennis met de leden. Vanuit de Insurance Academy voorzien wij onze leden én niet-leden van kennis en kunde die nodig is om te kunnen verzekeren. Dit doen wij onder andere door opleidingen en trainingen aan te bieden in samenwerking met gerenommeerde partners. Op die manier dragen we bij aan hoogwaardig Vakmanschap. Want verzekeren is een vak en daar zijn we trots op.

Hieronder staat een overzicht van opleidingen en trainingen die in 2018 gaan plaatsvinden of momenteel worden ontwikkeld. Wanneer de opleidingen/trainingen plaatvinden is te vinden in het activiteitenoverzicht en worden aangekondigd in de nieuwsbrief van het Verbond van Verzekeraars.

Mocht je vragen hebben over de genoemde opleidingen/trainingen of suggesties hebben in aanvulling van ons aanbod, stuur ons dan gerust een mail naar: bijeenkomsten@verzekeraars.nl.

Opleidingen

Zonder opleidingen geen Academy. Hieronder vind je een overzicht van opleidingen die momenteel worden aangeboden door opleidingspartners van de Insurance Academy. De programma's zijn in nauwe samenwerking met de Insurance Academy ontwikkeld en zijn specifiek gericht op de Verzekeringsbranche.

ACIS Symposia (Overzicht)
Het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) organiseert dit jaar weer verschillende interessante symposia over belangrijke onderwerpen voor de verzekeringsbranche. Voor leden van het Verbond zijn deze symposia veelal gratis te volgen.

Master Verzekeringskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA)
De Master Verzekeringskunde van de Universiteit van Amsterdam is een tweejarige academische deeltijd opleiding die bedoeld is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Verzekeringen en Risk Management. Meer informatie

Modules Verzekeringskunde en Risk Management (UvA)
De vakken van het masterprogramma Verzekeringskunde zijn ook los te volgen als modules. Meer informatie

Nyenrode PE-programma's Deskundigheidsbevordering
In samenwerking met Nyenrode heeft het Verbond van Verzekeraars een tweetal PE-programma's ontwikkeld die bijdragen aan de deskundigheid van de Verzekeringssector. Deze programma’s zijn speciaal ontwikkeld voor de doelgroepen bestuurders en sleutelfunctionarissen en houden je sectorkennis up-to-date! Wil je meer weten? Klik dan snel op de bijbehorende links. Je komt dan terecht op de website van Nyenrode.

Bestuurders / Raden van Bestuur en Toezichthouders / Commissarissen van Verzekeraars - 2017-2019 | Website Nyenrode
Als bestuurder of toezichthouder bij een verzekeringsinstelling houd je met deze opleiding je sectorkennis up-to-date. Je volgt elke 2 jaar steeds 3 dagen college. Per dag doe je 1 module. Voor bestuurders en toezichthouders is de inhoud van de modules hetzelfde, echter kunnen enkele praktijkvoorbeelden verschillen. Je kan kiezen voor overdag/middag programma of een middag/avond programma. Het huidige programma is voor de periode 2017-2019.

Sleutelfunctionarissen bij Verzekeraars - 2017-2018
Als je een sleutelfunctie hebt bij een verzekeringsinstelling houd je met deze opleiding je sectorkennis up-to-date. In dit programma volg je elke 2 jaar steeds 3 dagen college. Per dag doe je 1 module. Het PE-programma is geschikt voor je als je een leidinggevende bent. Je rapporteert rechtstreeks aan de bestuurders van je organisatie. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor medewerkers die het risicoprofiel van de organisatie wezenlijk kunnen beïnvloeden. Voorbeelden van sleutelfunctionarissen zijn: leidinggevenden van compliance-, risk- en auditafdelingen, leidinggevenden van afdelingen vermogensbeheer, treasury, juridische zaken of human resources. Je kan kiezen voor in de ochtend en middag college of voor een middag en avond. Het huidige programma wordt momenteel herzien.

Verbondscourse
De Verbondscourse is een jaarlijks succesvol programma van het Verbond van Verzekeraars speciaal ontwikkeld voor talentvolle managers en (aankomende) jonge directieleden. De course draagt bij aan een verbreding en verdieping van de oriëntatie van managers en (aankomende) directeuren op de verzekeringssector. Zij leren in de course over de grenzen van hun eigen vakgebied heen te kijken naar maatschappelijke ontwikkelingen en dilemma’s die in de bedrijfstak spelen. Juist van verzekeraars wordt dat in toenemende mate verwacht, vooral waar het gaat om het geven van invulling aan de maatschappelijke rol en betrouwbaarheid van de branche als geheel en iedere verzekeraar afzonderlijk.

Het programma bestaat uit 4 blokken en is opgebouwd rond thema’s, dilemma’s en keuzes waar verzekeraars mee te maken hebben in de huidige, snel veranderende tijden. Toonaangevende sprekers uit de stakeholderkring van het Verbond, zoals de wetgever, de toezichthouders, de politiek, de media, de wetenschap en maatschappelijke organisaties geven hierop hun visie en gaan in gesprek met de deelnemers.

Jaarlijks worden na aankondiging deelnemers geselecteerd die zijn voorgedragen door directies van Verzekeraars. Voor de Verbondscourse 2018 kunt u zich niet meer aanmelden.

Trainingen

Hieronder vind je een overzicht van trainingen die momenteel worden aangeboden door partners van de Insurance Academy. De programma’s zijn in nauwe samenwerking met de Insurance Academy ontwikkeld en zijn voorzien van de laatste kennis en informatie vanuit het Verbond.

Privacy - De AVG en uw praktijk

Tijdens de training is er veel aandacht voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming en aanverwante Nederlandse en Europese regelgeving en de implementatie daarvan binnen de eigen organisatie. Verder is er aandacht voor toezicht, actuele ontwikkelingen en krijg je praktische handvatten aangereikt voor toepassing van de regels.
Note: In de training wordt u niet opgeleid tot full time Functionaris Gegevensbescherming.

Duur: 2-daagse | Doelgroep: Leden en niet-leden

Meer informatie of inschrijven?
Momenteel staat er nog geen nieuwe training gepland. Heeft u interesse? Schrijf u dan in op de wachtlijst. Bij minimaal 6 inschrijvingen gaan wij een nieuwe datum plannen. | Meer informatie + inschrijven op de wachtlijst

In ontwikkeling

Hieronder vind je een overzicht van trainingen en workshops die momenteel worden ontwikkeld. Zodra deze gereed zijn en open staan voor inschrijven wordt hierover gecommuniceerd in de nieuwsbrief van het Verbond en op deze website.

Solvency II | In samenwerking met het Actuarieel Instituut

 • Basistraining Solvency II in 1 dag
 • Verdiepingsmodule Capital Management | 1 dagdeel
 • Verdiepingsmodule Capital Generation (met o.a. UFR, VA. Risk Marging) | 1 dagdeel
 • Verdiepingsmodule LAC-DT | 1 dagdeel
 • Verdiepingsmodule ALM en beleggingen | 1 dagdeel
 • Verdiepingsmodule Risicomitigatie/herverzekering | 1 dagdeel
 • Verdiepingsmodule Verzekeringstechnische risico's 'Leven' - Inclusief berekenen van voorzieningen | 1 dagdeel
 • Verdiepingsmodule Verzekeringstechnische risico's 'Schade' - Inclusief berekenen van voorzieningen | 1 dagdeel

Masterclasses Duurzaam Beleggen | In samenwerking met Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

 • Basistraining Duurzaam Beleggen | 1 dagdeel | Verwacht in oktober
 • Verdiepingsmodules | Verwacht vanaf 2019

Next Insurance Professional | In samenwerking met NiBE-SVV

 • Een opleidingsprogramma dat gericht is op toekomstige vakkennis, vaardigheden en competenties die een toekomstbestendige medewerker bij een verzekeraar nodig heeft
 • Verwacht in september

Cookies

{cookieText}