Opleidingen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Verzekeren is een vak. En daar zijn we trots op.

De verzekeringsbranche staat midden in de samenleving. Als sector vinden wij het belangrijk om ieder mens of organisatie zo goed mogelijk in staat te stellen financiële risico’s te beheersen. Dat doen wij met producten, diensten en innovatieve technieken die aansluiten op behoeftes van onze klanten. Dat vergt van medewerkers die werkzaam zijn in de verzekeringsbranche gedegen vakkennis en kunde.

De Insurance Academy levert die kennis en kunde die nodig is om te verzekeren. Onder andere door opleidingen aan te bieden in samenwerking met gerenommeerde partners. Op die manier dragen we bij aan hoogwaardig Vakmanschap in de verzekeringsbranche. Want verzekeren is een vak en daar zijn we trots op.

Hieronder staat een overzicht van opleidingen die de Insurance Academy (in samenwerking) heeft ontwikkeld. Wanneer de opleidingen plaatsvinden is te vinden in het activiteitenoverzicht en op de websites van onze partners. Daar kan je ook terecht voor meer informatie of om je direct in te schrijven.

Wil je als lid van het Verbond automatisch op de hoogte gehouden worden van alle opleidings- & kennisactiviteiten van de Insurance Academy? Dat kan door je in te schrijven voor onze ledennieuwsbrief. Hier heb je als lid een inlogaccount op onze website voor nodig. Nog geen account? Klik hier.

Mocht je vragen hebben over de genoemde opleidingen of heb je suggesties in aanvulling van ons aanbod, stuur dan een mail naar: bijeenkomsten@verzekeraars.nl.

Updatetraining Wet- & Regelgeving voor Verzekeraars

Wet- & regelgeving! Voor verzekeraars een belangrijk aspect waar aan voldaan moet worden. Maar hoe blijf je als verzekeraar op de hoogte van de laatste en verwachte ontwikkelingen op het gebied van belangrijke wet- & regelgeving?

De Insurance Academy heeft een maatwerk trainingsprogramma ontwikkeld waarmee inzicht verkregen kan worden in de laatste en verwachte ontwikkelingen op het gebied van wet- & regelgeving voor verzekeraars.

Als Verbond van Verzekeraars vertegenwoordigen wij de verzekeringsbranche in de Nederlandse en Europese politiek. Hierdoor zijn wij in staat een totaaloverzicht te bieden van relevante (verwachte) ontwikkelingen. En zo blijf je volledig op de hoogte.

“Het Verbond heeft ons - een groep ervaren IT-professionals -  in één dag tijd kunnen bijpraten op de laatste ontwikkelingen op gebied van wet- & regelgeving. Knap dat ze dit in zo'n korte tijd kunnen; je merkt dat er veel dossierkennis aanwezig. En ze zoeken de interactie met de zaal en zorgen voor verdieping. Ik zou deze training zeker aanbevelen!”

Enterprise Architect - Achmea IT

De mogelijkheden op een rij!

  • Het programma kan in overleg volledig naar eigen behoefte worden samengesteld.
  • Meer informatie over de mogelijkheden? Stuur een mail naar: bijeenkomsten@verzekeraars.nl.

Opleidingen

Verbondscourse | Insurance Academy De Verbondscourse is een succesvol programma van het Verbond van Verzekeraars dat elk jaar speciaal wordt ontwikkeld voor talentvolle managers en (aankomende) jonge directieleden. De course draagt bij aan een verbreding en verdieping van de oriëntatie van managers en (aankomende) directeuren op de verzekeringssector. Jaarlijks worden na aankondiging deelnemers geselecteerd die zijn voorgedragen door directies van Verzekeraars.

PE-programma Deskundigheidsbevordering | Nyenrode

 

In samenwerking met Nyenrode heeft de Insurance Academy het PE-programma Deskundigheidsbevordering ontwikkeld. Dit programma draagt bij aan de deskundigheid van bestuurders / raden van bestuur en toezichthouders / commissarissen van verzekeraars. Met deze modulaire opleiding houd je jouw sectorkennis up-to-date.

 

Next Insurance Professional | NIBE-SVV

De financiële markt is sterk in beweging vanwege verregaande digitalisering en veranderende wensen en eisen van klanten. Ben je geïnteresseerd in de toekomst van financiële dienstverlening en werkzaam als medewerker of leidinggevende bij een verzekeraar of andere financiële dienstverlener? Schrijf je dan in voor dit programma. Met deze leergang ben je op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen, leer je tijdig anticiperen op de digitale toekomst en kun je beter inspelen op nieuwe kansen.

Next Insurance Professional programma

 

Universiteit van Amsterdam - UVA

Het Verbond van Verzekeraars en de Insurance Academy werken nauw samen met de Universiteit van Amsterdam om relevante wetenschappelijke kennis en onderwijs te ontwikkelen voor de verzekeringssector. Deze kennis delen we vervolgens met onze leden en andere geïnteresseerden via de volgende onderdelen van de UVA.

ACIS Symposia | Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS)

 

ACIS organiseert elk jaar verschillende interessante symposia over belangrijke onderwerpen voor de verzekeringsbranche. Voor leden van het Verbond zijn deze symposia veelal gratis te volgen.

Overzicht aankomende symposia | Over ACIS | Archief van symposia

Master Verzekeringskunde | Amsterdam Business School - UVA

 

De Master Verzekeringskunde van de Universiteit van Amsterdam is een tweejarige academische deeltijd opleiding die bedoeld is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Verzekeringen en Risk Management en daarin verdieping zoekt. De vakken van het masterprogramma Verzekeringskunde zijn ook los te volgen als modules.

Master Verzekeringskunde | Losse modules

Onze opleidingspartners