Skip to Content

Verbond organiseert Jaarevent 2021 ‘Veerkracht door verbinding’

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Verbond van Verzekeraars organiseert dit jaar voor de tweede keer een Jaarevent. Laat je van 4 tot en met 8 oktober dagelijks inspireren tijdens actuele webinars rondom het thema: Veerkracht door verbinding.

“De verzekeringssector draagt bij aan een krachtige samenleving die tegen een stootje kan. Door preventie te stimuleren en ervoor te zorgen dat risico’s verzekerd zijn, durven wij risico’s te nemen. En door het organiseren van solidariteit leveren wij véérkracht voor de maatschappij. Nu en in de toekomst!”, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond.

Hoe veerkracht beter benutten én vergroten?

Het Verbond koppelt veerkracht aan de centrale vraag: Hoe kunnen we de veerkracht van de verzekeringsbranche, haar klanten en de samenleving beter benutten én vergroten? Een brede vraag die veel omvat, beaamt ook Weurding: “Wij spitsen het uiteraard wel toe op die onderwerpen die nu actueel zijn, om oplossingen vragen en waar behoefte is aan concrete handvatten.”
Het programma bevat een breed scala aan maatschappelijk relevante onderwerpen: van de (internationale) impact van corona tot duurzaamheid en klimaatverandering, fraude en innovatie, big data, de slag om jong talent en de zorg voor een inclusief, divers en duurzaam inzetbaar medewerkersbestand. Het programma biedt daarmee voor ieder wat wils:

Maandag 4 oktober

11.00-12.00 uur: Internationale veerkracht: hoe dan?
16.00-17.00 uur: Hoe komt Nederland veerkrachtig uit de crisis?

Dinsdag 5 oktober

11.00-12.00 uur: Verkiezing: Het beste vangnet voor zzp’ers
16.00-17.00 uur: Big data challenge: Hoe audit je een algoritme?

Woensdag 6 oktober

11.00-12.00 uur: Hoe houd je de digitale dief buiten je bedrijf?
15.30-17.00 uur: Digital nomads, the war on talent

Donderdag 7 oktober

11.00-12.00 uur: Duurzaamheid in het hart van beleid: hoe doe je dat?
15.30-16.30 uur: Herstel na natuurrampen door klimaatverandering: goed voorbereid is het halve werk

Vrijdag 8 oktober

11.00-12.00 uur: Risky business: koester jij de Pippi Langkous in jouw organisatie?

(Klik voor meer informatie en aanmelden op de titels van de webinars)

Kijk en discussieer mee

“Tijdens het Jaarevent krijg je antwoord op deze vragen en nog veel meer,” aldus Weurding die iedereen uitnodigt zich vooral in te schrijven voor de webinars over belangrijke ontwikkelingen die zowel de samenleving als de sector raken. “En dus voor iedereen relevant en van belang zijn. Kijk mee, discussieer, doe nuttige en meteen toepasbare kennis op en vergroot jouw netwerk vanuit je eigen (thuis)werkplek!”

Interesse in sponsoring?

Het Jaarevent van het Verbond van Verzekeraars biedt bezoekers nieuwe inzichten & contact met waardevolle relaties uit de verzekeringsbranche. Wil je ook deze verzekeringsprofessionals bereiken? Bekijk ons sponsoroverzicht of vraag Sjoerd Brouwer naar de mogelijkheden om deel te nemen als sponsor aan het Jaarevent. Ook je aanvraag voor een ticketdeal voor jouw organisatie zien wij graag tegemoet.

Klimaat


Bezoek deze themapagina voor meer informatie over klimaat en verzekeren.


Was dit nuttig?