Skip to Content

Herstelbemiddeling in letselschadezaken helpt!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Herstelbemiddeling in letselschadezaken helpt!

Contact tussen betrokkenen na verkeersongeval bevordert herstel

Manon was 17 jaar toen ze door een ernstig verkeersongeval haar voet verloor. Terwijl haar vriendinnen volop van het leven genoten, werkte zij in een revalidatiecentrum keihard om iets van haar oude leven terug te krijgen. Na drie jaar ontmoette Manon de vrachtwagenchauffeur die schuldig was aan het ongeluk. De impact van deze ontmoeting was enorm en hielp haar op weg naar herstel. Hoe kan je als schadebehandelaar of belangenbehartiger jouw klant helpen bij het verwerken van een verkeersongeval? Waarom is herstelbemiddeling zo belangrijk voor herstel? En hoe kan het zorgen voor een soepelere afhandeling van de schade van het slachtoffer? Het antwoord op deze vragen en meer krijg je op 6 november van diverse deskundigen en profssionals in het veld tijdens het webinar ‘Herstelbemiddeling in letselschadezaken helpt!'.

Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m 6 november a.s., 15.00 uur

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor schadebehandelaars, experts en belangenbehartigers.

Sprekers

 • Barbara van der Rest, woordvoerder Verbond van Verzekeraars | host
 • Nathalie de la Cousine, directeur Perspectief Herstelbemiddeling
 • Arno Akkermans, hoogleraar Vrije Universiteit van Amsterdam
 • Femke Ruitenbeek-Bart, universitair docent Erasmus Universiteit
 • Monique Franken, schadebehandelaar Achmea
 • Pauline Verhoeven (DLR) en Rachel Dielen (Verbond van Verzekeraars) | moderators

Programma
Aanvang:     15.00 uur
Duur:           max. 1 uur

 • Opening, Barbara van de Rest
 • Herstelbemiddeling via Perspectief Herstelbemiddeling, Nathalie de la Cousine
 • Onderzoek naar herstelbemiddeling en de site Contact Helpt, Arno Akkermans
 • Het onderzoek ‘En de veroorzaker dan? Een empirisch-juridisch onderzoek naar de plaats van de veroorzaker in de civiele letselschadepraktijk’, Femke Ruitenbeek-Bart
 • Aanpak en ervaringen vanuit de praktijk bij Achmea, Monique Franken
 • Vragen van deelnemers
 • Afsluiting

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan dit webinar.

PA-certificaat
Na dit webinar weet je:

 • waarom herstelbemiddeling zo belangrijk is voor het slachtoffer en de veroorzaker;
 • hoe je hier betrokkenen op kunt wijzen;
 • welke rol perspectief herstelbemiddeling hierbij kan spelen.

Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname (PA-certificaat), mits je het hele webinar hebt gevolgd. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten
Het NIVRE heeft 1 PE-punt toegewezen aan het webinar Herstelbemiddeling in letselschadezaken helpt!. Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kun je deze zelf aanvragen.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Rachel Dielen. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).