Skip to Content

Livestream: Langlopende letselschadezaken

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Livestream: Langlopende letselschadezaken

Anders kijken, Anders denken, Anders doen

In samenwerking met Studiecentrum Kerckebosch organiseren wij een livestream over langlopende letselschadezaken. Centraal staat een onlangs verschenen rapport van de Universiteit Utrecht over dit onderwerp.

  • Wat zijn de kenmerken van langlopende letselzaken?
  • Welke reflecties worden in het rapport gedaan?
  • Welke aanbevelingen zijn gedaan?
  • Wat vinden we vanuit de verschillende branches hiervan?
  • Wat kunnen en willen wij hiermee in de praktijk?
  • Is de letselschadebranche toe aan verandering?
  • Is het nu tijd voor: Anders kijken, Anders denken, Anders doen?

Deze livestream mag je niet missen. Meld je daarom nu aan!

Platform Personenschade Online
Live vanuit het Verbond van Verzekeraars presenteert het Verbond van Verzekeraars / Platform Personenschade een digitale kennisbijeenkomst.
In een tijd met coronamaatregelen kon het PIV Congres helaas niet live plaatsvinden. Het Platform Personenschade ging: Anders kijken, Anders denken, Anders doen.
Om u dit najaar ook te voorzien van vakkennis bieden het Verbond van Verzekeraars/Platform Personenschade in samenwerking met Studiecentrum Kerckebosch op 8 oktober 2020 in de ochtend een extra online Kennissessie over langlopende letselschadezaken aan. Deelname aan deze livestream is voor deelnemers aan het PIV Congres op 28 mei 2021 gratis (u hebt per mail een persoonlijke uitnodiging ontvangen). Ook niet-congresdeelnemers zijn van harte welkom: u kunt aanmelden via deze website.

Langlopende letselschadezaken: hoe kan het beter?
Met veel belangstelling is uitgekeken naar het rapport van de Universiteit Utrecht naar aanleiding van een onderzoek naar de oorzaken en oplossingen voor langlopende letselschadezaken, die langer dan twee jaar lopen en zijn genoemd in de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). Het onderzoek vond plaats op verzoek van het Ministerie van SZW en in opdracht van De Letselschade Raad. (Onderzoeksrapport Langlopende Letselschadezaken)
Wat zijn de kenmerken, de bevindingen en reflecties in het rapport en welke aanbevelingen worden gedaan voor de verbetering van de letselschadebehandeling in langlopende zaken? Wat vinden we vanuit de verschillende branches hiervan? Wat kunnen en willen wij hiermee in de praktijk? Komt de Universiteit Utrecht tot de conclusie dat de letselschadebranche toe is aan verandering? Is het nu tijd voor: Anders kijken, Anders denken, Anders doen?

Doe mee!
Deze online uitzending komt Live vanuit het Verbond van Verzekeraars. Neem interactief deel door via de chat uw vragen te stellen en uw mening te geven in de peilingen.

Programma
Aanvang:     9.30 uur
Duur:           ca. 7 kwartier

09.30 uur
Welkom door de moderator
ir. Geeke Feiter-van Heuvelen, Directeur Verbond van Verzekeraars

09.35 uur
Het onderzoek naar kenmerken van langlopende letselschadezaken
dr. Rianka Rijnhout LLM
Universitair hoofddocent, Molengraaff Instituut voor Privaatrecht & Instituties voor Conflictoplossing, Universiteit Utrecht

10.00 uur
Het onderzoeksrapport vanuit slachtofferperspectief
Tijd om het anders te gaan doen 
mr. Rosa Jansen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland

10.10 uur
Rondetafeldiscussie: reflectie op het onderzoeksrapport. Welke lessen zijn er en wat kunnen we ermee? Hoe kunnen we beter grip krijgen op langlopende letselschadezaken?
Onder leiding van:
ir. Geeke Feiter-van Heuvelen, Directeur, Verbond van Verzekeraars
Met medewerking van:

  • drs. Laurens Buisman, Medisch directeur, 1Medisch Adviseur
  • Tessa ’s Gravemade NIVRE-re, Algemeen directeur, Flyct
  • mr. drs. Remco Heeremans, Directeur, De Letselschade Raad (DLR)
  • mr. Stan Teuben, Voorzitter, Platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars, Senior manager, Achmea Personenschade
  • dr. mr. Madeleine van Toorenburg, Lid Tweede Kamer voor de CDA-fractie

10.50 uur
Complex Problem Solving
Hoe voorkom je dat een probleem een complex probleem wordt?
Rody Vonk, International spreker & trainer Innovatie, Creativiteit en Design Thinking, Innovation & Creativity Training

11.10 uur
Sluiting

Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor schadebehandelaars, schaderegelaars en managers, juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars, advocaten, mediators, medisch adviseurs en verzekeringsartsen, herstelgerichte dienstverleners.

Kosten
Deelnemers aan het PIV-congres op 28 mei 2021
Deze online kennisbijeenkomst is kosteloos voor deelnemers aan het PIV-congres op 28 mei 2021.

Geïnteresseerden die zich niet voor het congres hebben aangemeld
Voor geïnteresseerden die zich niet hebben aangemeld bedragen de kosten € 99,- exclusief BTW. Deze worden gefactureerd door Studiecentrum Kerckebosch.

Hoe werkt deze livestream?
Tijdens de livestream kun je als deelnemer de sprekers zien en horen. Ook kun je vragen stellen. De sprekers kunnen jou níét zien en horen. De binnenkomende vragen worden beoordeeld door een moderator, die een selectie maakt en deze voorlegt aan de sprekers.

Hoe kun je deelnemen aan de livestream?
Deze online kennisbijeenkomst is kosteloos voor deelnemers aan het PIV Congres op 28 mei 2021. Ben je ingeschreven voor het PIV Congres, dan ontvang je vanuit Studiecentrum Kerckbosch persoonlijk een uitnodiging voor gratis deelname aan de livestream.
Ben je  niet ingeschreven voor het PIV Congres en wil je toch deelnemen? Meld je snel en gemakkelijk aan via https://www.kerckebosch.nl/recht/platform-personenschade-online-anders-kijken-anders-denken-anders-doen-e2206
De kosten voor het volgen van de livestream bedragen € 99,- exclusief BTW.
Direct na aanmelding ontvang je van Studiecentrum Kerckebosch een bevestiging en een factuur. De link naar de livestream ontvang je twee dagen voor de livestream.

Deelname, disclaimer en aanmelden
De livestream wordt aangeboden door het Verbond in samenwerking met Studiecentrum Kerckebosch. Livestream Solutions verzorgt het uitzenden van de livestream.

Nadere informatie en vragen
Heb je vragen over deze livestream? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@kerckebosch.nl.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring Kerckebosch