Skip to Content

Collegereeks Actualiteiten Personenschade 2024

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars biedt ook in 2024 een collegereeks aan waarin de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade aan bod komt. 

In een reeks van vijf online sessies worden de belangrijkste uitspraken van de voorgaande 2 á 3 maanden toegelicht en is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast is het mogelijk dat er in een aantal colleges extra aandacht wordt besteed aan een specifiek thema of nieuwe ontwikkeling. Het eerstvolgende college is op dinsdag 10 september. 
Aanmelden voor dit college kan tot maandag 9 september 12.00 uur via de aanmeldbutton onderaan deze pagina.

Voor wie

De collegereeks staat open voor zowel leden van het Platform Personenschade als voor andere geïnteresseerden. Deelname is met name interessant voor:

 • letselschadebehandelaars, schaderegelaars en managers;
 • juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars;
 • belangenbehartigers werkzaam bij letselschadebureaus;
 • advocaten;
 • herstelgerichte dienstverleners zoals arbeidsdeskundigen.

Dit levert het je op

 • Je bent op de hoogte van de meest actuele en belangrijkste jurisprudentie op het gebied van personenschade;
 • Door de duiding van uitspraken ben je beter in staat om de impact van deze uitspraken op je eigen werk of interne processen te bepalen.

Data

In 2024 vinden de online colleges plaats op de volgende data:

 • Dinsdag 6 februari - 10.00 tot 11.00 uur
 • Dinsdag 2 april - 10.00 tot 11.00 uur
 • Dinsdag 4 juni - 10.00 tot 11.00 uur
 • Dinsdag 10 september - 10.00 tot 11.00 uur
 • Dinsdag 5 november - 10.00 tot 11.00 uur

De studiebelasting is gelijk aan de duur van de colleges.

Reviews

Docenten

mr. Chris van Dijk

Chris van Dijk is advocaat bij Kennedy Van der Laan Advocaten. Hij verbindt zich met veel plezier aan deze collegereeks, omdat hij ook de voormalige PIV Actualiteitencolleges heeft verzorgd. Naast zijn werk bij Kennedy Van der Laan is hij onder andere rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag, raadsheer plaatsvervanger bij het Hof Arnhem en bestuurslid bij de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR). Ook is hij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade (TVP) en redactielid van Juridisch Aansprakelijkheid (JA).

mw. mr. Petra Oskam

Petra Oskam is advocaat bij Kennedy Van der Laan Advocaten. Tijdens het sabbatical van Chris van Dijk neemt zij met plezier zijn rol bij de collegereeks over. Naast haar advocatuurlijke werkzaamheden zit Petra in het dagelijks bestuur van Kennedy Van der Laan en is zij vicevoorzitter van de Vereniging van Letselschade Advocaten. Zij geeft veelvuldig lezingen en cursussen en is als gastdocent verbonden aan de Vrije Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen.

Note: De colleges worden afwisselend door één van bovenstaande docenten gegeven.

Kosten en voorwaarden

Kosten:

Werk je bij een organisatie die lid is van het platform Personenschade (voorheen Stichting PIV)? Dan is deelname gratis.

Werk je bij een lid van het Verbond van Verzekeraars die niet is aangesloten bij het Platform Personenschade? Dan bedragen de deelnamekosten € 85,- per college (excl. 0 % btw). 

Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 115,- per college (excl. 0% btw).

Meld je wel aan met jouw persoonlijke werkmailadres. Zo kunnen wij beoordelen welke kosten verbonden zijn aan jouw deelname. 

Voorwaarden:

Op deze colleges zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV.

 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen.
 • Bij annulering na 14 dagen is het volledige deelnamegeld verschuldigd. 
 • Annuleringen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy.
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy.
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV.

PA-certificaat / PE-punten

Deze colleges dragen bij aan het actueel houden van relevante kennis over dit thema. Na afloop van ieder college ontvang je een deelnamecertificaat, mits je het college live helemaal volgt en je met je eigen account bent ingelogd. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Voor het live deelnemen aan de collegereeks kent het NIVRE per college 1 PE-punt toe. Je krijgt per live gevolgd college een PA-certificaat. Met dit bewijs van deelname kun je zelf de PE-punten bij NIVRE aanvragen.

Voor advocaten

Op grond van de Verordening op de vakbekwaamheid, mag je als advocaat zelf beoordelen of het volgen van een bijeenkomst je vakbekwaamheid ten goede komt. Per live gevolgd college, ontvang je na afloop een certificaat van deelname.

Voor meer informatie over de verdere voorwaarden van de Nederlandse Orde van Advocaten verwijzen wij je naar de Verordening op de vakbekwaamheid en de Regeling vakbekwaamheid. Het aantal lesuren voor de colleges is één uur per college.

Terugkijken?

Let op: Als je een college niet live kijkt maar terugkijkt, ontvang je géén deelnamecertificaat en kun je hiervoor ook géén PE-punten ontvangen.

Overige informatie

 • Deze colleges kennen het niveau van een training;
 • Er worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding;
 • Er gelden geen vrijstellingen voor deze collegereeks;
 • Studiemateriaal is voor deze collegereeks niet van toepassing;
 • Deze collegereeks kent géén eindtoets of examen.

Inschrijven

Schrijf je in via de knop onderaan deze pagina.

Je kan je inschrijven tot 10.00 uur een (werk)dag vóór aanvang van een college.
Meld je aan met jouw persoonlijke werkmailadres. Alleen zo kunnen wij beoordelen of er voor jou kosten verbonden zijn aan jouw deelname. 

Na aanmelding ontvang je per college een link om deel te nemen.
Kun je op het moment van een college niet kijken? Geen probleem! De colleges zijn terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt. Terugkijken kan tot het eerstvolgende college. Voor deze terugkijkmogelijkheid moet je je wel hebben aangemeld.

Onze Partner

Heeft u vragen?

Wil je meer weten over deze opleidingen en trainingen? Ik beantwoord graag je vragen!