De eerste matches zijn gemaakt

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
28-01-2019

Het matchingssysteem van de Week van het geld 2019 vult zich les voor les. Als verzekeraar kun je zelf een basisschool toevoegen, maar er zijn in het systeem ook nog heel veel groepen 7 en 8 te vinden die graag zo'n superleuke, interactieve gastles Fix je Risk krijgen. Wacht dus niet te lang en maak (nog meer) matches.

De Week van het geld. Hoe zat het ook alweer?
De Week van het geld is dé nationale projectweek over geld en risico’s voor het basisonderwijs. Tijdens de Week van het geld (25 tot en met 29 maart 2019) verzorgen medewerkers van verzekeraars en andere organisaties in de financiële sector gastlessen.

Hoe kun je meedoen?
Meedoen is heel eenvoudig. Op de site over Fix je Risk lees je alles over hoe de gastles eruit ziet. Er is zelfs een instructiefimpje en een lesbrief. Je kunt zelf een school benaderen (van je kinderen of neefjes/nichtjes) of je zoekt een school in het matchingssysteem. Toegang tot het systeem kun je krijgen door een mail te sturen naar het Verbond van Verzekeraars die de registratie van de verzekeringslessen beheert: weekvanhetgeld@verzekeraars.nl.

Hoe zet de les eruit?
De les begint met 20 à 30 minuten theorie waarin je leerlingen uitlegt wat een risico is, de kans daarop en de financiële gevolgen. Vervolgens speel je het spannende, digitale spel Fix je Risk op het digibord waarin de leerlingen de zojuist geleerde kennis meteen kunnen toepassen. Wat kan er bijvoorbeeld allemaal gebeuren tijdens een schoolkamp? En wat wil je wel of niet verzekeren? De les duurt ongeveer een uur.

Week van het geld
De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken waarvan het Verbond van Verzekeraars partner is. Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken.


Was dit artikel nuttig?