“Kabinetsplan loondoorbetaling ineffectief en inefficiënt”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
03-11-2017

Het Verbond van Verzekeraars heeft grote vraagtekens bij het kabinetsplan om ondernemers tegemoet te komen met een kortere loondoorbetalingsperiode voor zieke werknemers. Volgens Verbondsdirecteur Harold Herbert is het plan ineffectief en inefficiënt.

Met het nieuwe plan gaan werkgevers in het tweede ziektejaar dezelfde premie betalen. “Daardoor verdwijnt de prikkel voor de werkgever om actief te werken aan de re-integratie van zijn werknemers”, aldus Herbert. “Werkgevers die het goed doen met de re-integratie, worden niet beloond. Ze worden wel gestraft voor werkgevers die het slechter doen”.

Administratieve rompslomp
Volgens Herbert hebben werkgevers geen probleem met de financieringslast, maar hebben ze vooral veel last van de hoeveelheid re-integratieverplichtingen en de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken. “Dat systeem kunnen we effectiever en eenvoudiger maken”, vindt Hebert.

Het Verbond van Verzekeraars is niet de enige partij die twijfelt aan het kabinetsplan. Ook het UWV en VNO-NCW hebben grote twijfels, zo valt vandaag te lezen in het Financieel Dagblad.


Was dit artikel nuttig?