Nieuw! 3-daagse online course Basis Verzekeringsrecht

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Als verzekeringsprofessional heb je dagelijks te maken met wet- en regelgeving op grond van het Burgerlijk Wetboek (BW) en de Wet op het financieel toezicht (Wft). Hoe verhouden deze zich tot elkaar? Hoe komt een verzekering tot stand? Wat is zorgplicht en wat is een goede klachtenprocedure? Je leert het in de course Basis Verzekeringsrecht die start op 17 juni.

Programma

De course is ontwikkeld in samenwerking met het Eggens Instituut van de Universiteit van Amsterdam. In drie middagen worden de belangrijkste aspecten van het verzekeringsrecht behandeld zoals de totstandkoming van een verzekering op basis van het Burgerlijk Wetboek (titel 7:17 BW), de Wet op het financieel toezicht (Wft), de klachtenprocedure en zelfregulering.

De eerste module, het Burgerlijk Wetboek wordt behandeld op 17 en 24 juni. Wat is een verzekeringsovereenkomst volgens het BW, welke personen zijn hierbij betrokken? Kortom; het gaat over de gehele cyclus van een verzekering zoals de mededelingsplicht bij het afsluiten, belangrijke aandachtspunten bij premiebetaling en het opzeggen of wijzigen van een polis.

De derde en laatste sessie op 1 juli staat in het teken van de Wft en overige thema’s zoals geschillenbeslechting en zelfregulering. In de Wft is een groot aantal regels en voorschriften samengebracht voor de financiële markten, waaronder verzekeraars en het toezicht daarop.

Voor wie?

Deze course is onder andere bedoeld voor:

  • Juristen, juridische medewerkers en advocaten die recent zijn gestart in verzekeringssector.
  • Professionals die geen juridische achtergrond hebben, maar in hun werk wel regelmatig met het verzekeringsrecht te maken hebben. Denk aan productontwikkelaars, marketeers, actuarissen,  economen, innovators of personen in managementfuncties.
  • Professionals die niet vallen onder de verplichting van de Wft en permanente educatie (PE), maar wel de basisprincipes van het verzekeringsrecht willen kennen.

Praktische informatie

Data: 17 juni, 24 juni en 1 juli 2021 (donderdagen)
Tijd: 13:00 tot 16:30
Studielast: 3 blokken van 3,5 uur
Locatie: Online

Ga naar de opleidingspagina voor meer informatie over het programma, docenten, kosten en inschrijven.

Vervolgtraject - Deze course is een goede opstap naar de Leergang Verzekeringsrecht van het Eggens Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Je kunt deze opleiding als geheel volgen. Het volgen van losse modules of cursusdagen is ook mogelijk. Meer informatie vind je op de opleidingspagina zoals hierboven vermeld.

 


Was dit artikel nuttig?