Permanent Actueel met het Verbond

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Vakkennis bijhouden; voor iedereen een must, voor sommigen zelfs verplicht. Het Verbond helpt daarbij, onder meer door het organiseren van bijeenkomsten. En vanaf nu kunnen alle aanwezigen aantonen dat zij serieus werk maken van het actualiseren van hun kennis. Het Verbond introduceert namelijk PA-certificaten.

Het Verbond organiseert jaarlijks ruim zestig bijeenkomsten met een diversiteit aan onderwerpen: van het brandpreventie en risicodeskundigheid tot arbobeleid. Daardoor houden de leden van het Verbond hun kennis over actuele thema’s op peil. Voor bepaalde groepen zijn daar zelfs formele eisen voor van de AFM. Zo moeten klantmedewerkers volgens de Wft Permanent Actueel (PA) zijn. Zij moeten onder andere voldoende actuele kennis van de financiële sector hebben, wat inhoudt dat ze op de hoogte zijn van ontwikkelingen en de impact daarvan op hun werk.

Om leden daarbij te ondersteunen heeft het Verbond besloten PA-certificaten te gaan verstrekken. Daarmee kunnen deelnemers aan bijeenkomst aantonen dat zij Permanent Actueel zijn. Iedere deelnemer kan ervoor kiezen zo’n certificaat aan te vragen, en kan dat bij aanvang van de bijeenkomst aangeven. Na (volledige) deelname belandt het certificaat automatisch in zijn of haar mailbox.


Was dit artikel nuttig?