Richard Weurding maakt winnaar Kroon op het werk 2018 bekend

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De achttiende Kroon op het Werk prijs is dit jaar gewonnen door schoonmaakbedrijf Hago Next. Staatssecretaris van Ark reikte gisteren de prijs uit tijdens het jaarevent van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. “Dit bedrijf heeft het aangedurfd zijn businessmodel radicaal te veranderen ten faveure van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid”, aldus juryvoorzitter en algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan organisaties die uitblinken in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Naast integrale aandacht voor het thema zijn ook innovatieve en inspirerende aanpakken en gedrevenheid belangrijke onderscheidende criteria.

Echt mensenbedrijf
“Hago Next onderscheidt zich heel duidelijk in de branche en toont een doorleefde passie voor Duurzame Inzetbaarheid. Het is een echt mensenbedrijf met veel persoonlijke aandacht voor zijn medewerkers. Hago Next is een bottom-up organisatie met weinig hiërarchie. Werknemers krijgen diverse soorten coaching aangeboden, waaronder een ergocoach, een vitaliteitscoach, een budgetcoach, een zorgcoach en een praktijkcoach. Het is wat betreft duurzame inzetbaarheid toonaangevend in de sector. Ik ben zeer onder de indruk”, aldus Weurding.

Duurzame inzetbaarheid
Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.

De Kroon op het Werk prijs is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), een netwerk van bedrijven en hun adviseurs die duurzame inzetbaarheid hoog in het vaandel dragen. De prijs wordt sinds 1996 uitgereikt.


Was dit artikel nuttig?