Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Voorzitterschap in tijd van kansen

Nog maar net de voorzittershamer in de hand en het vuur werd hem al aan de schenen gelegd door journalist Max van Weezel. Want was Maatschappelijk en Overlevend niet een betere titel voor het middellangetermijnbeleid geweest? David Knibbe: “Ik zie dat anders. Het is juist een fascinerende tijd met heel veel kansen."

In de Algemene Ledenvergadering van het Verbond vlak daarvoor kreeg Knibbe de voorzittershamer overhandigd van Marco Keim – die het voorzitterschap drie jaar voor zijn rekening nam. Keim: “Zo voeren we vernieuwing bijna letterlijk door met de jongste voorzitter ooit! Ik denk dat hij het beleid zoals we dat vandaag hebben gepresenteerd met verve zal gaan uitdragen.”

Dat beleid met de titel Maatschappelijk en Ondernemend is direct na de ALV onderwerp van het vraaggesprek tussen beide heren en Max van Weezel, onder meer bekend van Met het oog op morgen. Hoe vernieuwend is dat beleid eigenlijk? En kun je dat wel waarmaken? Knibbe: “Natuurlijk is er veel concurrentie, maar daar moeten we mee omgaan. Daar worden we ook weer sterker van. Het is een fascinerende tijd waarin veel veranderd – denk ook aan een nieuwe generatie met andere wensen. Dat biedt veel kansen.”

Maatschappelijke relevantie

Soms misschien ook kansen die je op het eerste gezicht niet verwacht. Want hoe zit het met de nieuwe generatie en solidariteit? Knibbe: “Het lijkt misschien of de jongeren heel individualistisch zijn, maar ze zijn juist zo connected als het maar kan via allerlei online communities.” Aan verzekeraars nu de taak op dat soort veranderingen op in te spelen. Dat is dan ook de richting van het nieuwe middellangetermijnbeleid. Keim heeft er in ieder geval vertrouwen in: “Veranderingen gaan soms nog sneller dan we denken, maar heilige huisjes zijn er niet meer. Het is veel meer maatschappelijke relevantie wat de klok slaat.”

Het Verbondsbestuur bestaat nu uit:

David Knibbe (Nationale-Nederlanden), voorzitter,
Willem van Duin (Achmea), vicevoorzitter
Pieter Loyson (Onderlinge ’s-Gravenhage), vicevoorzitter
Michel Lamie (De Goudse), penningmeester
Jos Baeten (a.s.r.) Albert Bakker (VIVAT)
Joost Heideman (Univé)
Marco Keim (Aegon)
Sjoerd Laarberg (Allianz)
Annette Mosman (Generali)
Hans van der Noordaa (Delta Lloyd)


Was dit artikel nuttig?