}
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Actueel

Premieverhogingen goed toelichten
Het Verbond gaat in overleg met de Consumentenbond over de vraag hoe de communicatie rondom premieverhogingen bij opstalverzekeringen kan worden verbeterd. Ook het Verbond vindt dat onverwachte teleurstellingen zoveel mogelijk moeten worden voorkomen en premieverhogingen – ook ten aanzien van individuele klanten – goed moeten worden toegelicht.
27-5-2019
Brede onvrede in Tweede Kamer over UBO-register
Financiële ondernemingen/Wwft-plichtige instellingen zijn niet blij zijn met het UBO-register, omdat het register slechts een beperkte set gegevens over UBO’s (Ultimate Beneficial Owner) openbaar maakt: de geboortedag ontbreekt. Maar ook de betrokkenen van wie gegevens in het register komen te staan zijn kritisch, waaronder wetenschappers, de Autoriteit Persoonsgegevens en non-gouvernementele organisaties gericht op transparantie.
24-5-2019
Frédéric de Courtois nieuwe vice-president Insurance Europe
Deze week is Frédéric de Courtois gekozen tot vice-president van Insurance Europe, de Europese federatie voor verzekeringen en herverzekeringen, voor een termijn van drie jaar. De fransman is general manager van Generali Group en sinds 1993 actief binnen de verzekeringssector.
24-5-2019

Uitgelicht

accident-burning-car-48125.jpg)

Aantal autobranden in vijf jaar met 45 procent gestegen

In 2018 hebben verzekeraars 4359 autobrandclaims ontvangen. Bekijk de reactie van directeur Richard Weurding op de cijfers.

EU Verkiezingsdebat HR-0382.jpg)

EU ziet rol voor financiële sector bij verduurzaming

Het Verbond van Verzekeraars organiseerde samen met de NVB, NVP, Dufas en Adfiz het Europese Financiële Verkiezingsdebat.

Vergaderen.jpg)

Insurance Academy

Met de Insurance Academy van het Verbond zijn verzekeraars van kennis verzekerd. Bekijk het actuele activiteitenoverzicht.

Cookies

{cookieText}