Boeven kennen geen regels, verzekeraars wél! Wat kan ik doen?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Boeven kennen geen regels, verzekeraars wél! Wat kan ik doen?

In de serie Boef de baas (2)

Tegenwoordig doen we steeds meer online transacties waarbij we onszelf digitaal moeten identificeren. Helaas maken fraudeurs hier ook misbruik van. Gelukkig biedt het digitale tijdperk bedrijven veel mogelijkheden om fraudeurs en (cyber)criminelen buiten de deur te houden. Maar let op: de digitale rat race is alléén te winnen als verzekeraars zelf het goede voorbeeld geven en privacy, veiligheid én ethiek voorop stellen.

Meld je nu aan!

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor voor functionarissen Veiligheidszaken en security specialisten van de leden van het Verbond, andere financiële instellingen en (leden van) Zorgverzekeraars Nederland, die operationeel actief zijn in de fraudebestrijding en interne cyber security.

Sprekers
Boef de Baas 2021 wordt gehost door dagvoorzitter en journalist Eva de Valk. Zij is gefascineerd door de impact van technologie op onze samenleving. Eerder was De Valk correspondent in Silicon Valley en coördinator van de technologiepagina’s van NRC. Met haar kritische blik zal zij de Boef de Baas-webinars leiden.

Als spin-out van onderzoeksinstituut TNO heeft het bedrijf TrustTester Solutions. een methodiek ontwikkeld om verificatie van (persoons)gegevens aan de start van een proces te laten plaatsvinden. Arjan van Diemen licht toe hoe verzekeraars via het gebruik van deze technologie kunnen samenwerken aan het voorkomen van bijvoorbeeld verzekeringsfraude zonder concurrentiële informatie prijs te geven of de AVG te schenden.

Tjerrie Smit, Head of Data & AI bij Nationale-Nederlanden, vertelt samen met Marcel Bouwman, Head Anti Fraud bij Nationale Nederlanden over de richtlijnen en kaders die deze verzekeraar heeft opgesteld en hanteert, voor het gebruik van artificial intelligence bij onder andere de aanpak van verzekeringscriminaliteit.

Het Digital Trust Center (DTC) is in 2018 door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opgericht en heeft als missie om alle Nederlandse bedrijven die tot de niet-vitale sectoren behoren weerbaarder te maken tegen toenemende cyberdreigingen. Jacco van der Kolk, relatiemanager bij het DTC, neemt de kijker mee in deze aanpak. Hij vertelt hoe het DTC onder meer kennis, informatie en advies levert. Maar ook over de ontwikkeling van tools en hoe DTC samenwerking stimuleert, bijvoorbeeld via de mogelijkheid om, in een gesloten omgeving, actuele en relevante informatie uit te wisselen.

Programma
Aanvang:     11.30 uur
Duur:           max. 1 uur en 15 minuten

  • Opening door Eva de Valk
  • Trusttester door Arjen van Diemen
  • AI bij aanpak verzekeringscriminaliteit door Tjerrie Smit & Marcel Bouwman
  • Weerbaarheid tegen toenemende cyberdreigingen door Jacco van der Kolk
  • Discussie en vragen
  • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.

Voor medewerkers werkzaam bij leden van Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW). Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

Kijk dit webinar en kijk gratis naar het openingswebinar!
Als je je voor dit webinar en/of andere webinars van Boef de Baas aanmeldt, kun je gratis het openingswebinar om 9.45 uur volgen. Je moet je daarvoor wel even apart aanmelden.

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na deze bijeenkomst
- ken je het belang van ethische kaders bij de inzet van moderne technologie
- ben je op de hoogte van handige tips en tools die bijdragen aan een digitaal veilige organisatie
- weet je meer over de ontwikkelingen rond privacy vriendelijke manieren om informatie te verifiëren.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-Punt
Vanuit het NIVRE wordt 1 PE-punt aan dit webinar toegekend. Met het bewijs van volledige deelname (PA-certificaat) dat je ontvangt na afloop van het webinar, kan je dit punt zelf aanvragen bij het NIVRE.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Anne Sonneschein. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan het webinar?
Let op: onze aanmeldprocedure is veranderd.
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Let op: onze aanmeldprocedure is veranderd.
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.