Faillissement Conservatrix

Op deze pagina staat ook informatie speciaal voor leden. Log in voor toegang of vraag een account aan.

De rechtbank Amsterdam heeft, op verzoek van De Nederlandsche Bank (DNB), op 8 december het faillissement van Conservatrix uitgesproken. De rechtbank heeft daarbij twee curatoren aangesteld die de belangen van schuldeisers, waaronder de polishouders, behartigen.

Via een persbericht laat de directie van Conservatrix weten ‘het ten zeerste te betreuren dat de getroffen maatregelen niet tot een positieve uitkomst hebben geleid’. “We hebben ons tot het laatste moment ten volle ingezet voor onze polishouders. Dat dit ondanks de getroffen maatregelen niet gelukt is, voelt wrang”, aldus René Collé, CEO van Conservatrix.

Persoonlijke brief

Ook DNB en het Verbond van Verzekeraars betreuren het faillissement. Volgens DNB was het onafwendbaar en is op dit moment nog niet duidelijk wat de concrete gevolgen van het faillissement voor de polishouders zijn. De curatoren onderzoeken of de verzekeringen van Conservatrix kunnen worden overgedragen aan een andere verzekeraar die financieel gezond is.
In het persbericht schrijft Conservatrix dat de polishouders op korte termijn een persoonlijke brief ontvangen, waarin meer informatie zal worden verstrekt over het vervolg van het proces. Polishouders en andere geïnteresseerden die behoefte hebben aan meer algemene informatie over de gang van zaken na een faillissement, kunnen terecht op www.verzekeraars.nl, onder het kopje toezicht.

Uiteraard zullen relevante ontwikkelingen in de komende periode op de website van Conservatrix worden vermeld. 


Was dit artikel nuttig?