Skip to Content

Is een externe accountantscontrole een uitbesteding? BDO geeft antwoord

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Is het uitvoeren van een externe accountantscontrole een uitbesteding? En het verlenen van een volmacht aan een tussenpersoon? BDO geeft 29 maart antwoord tijdens het webinar ‘Outsourcing in the fast lane, Third Party Risk Management’. Meld je nu aan!

De grootste uitdaging voor verzekeraars is het inzichtelijk krijgen van alle relaties met derde partijen, inclusief de risico’s die daaraan verbonden zijn. Dat dit geen eenvoudige opgave is, weet Bram van den Elshout, Manager Internal Audit, Risk & Compliance van  BDO Digital, als geen ander. En juist daarom verbaast Bram zich erover dat de Good practice van DNB met wet- en regelgeving (over hoe om te gaan met uitbesteding) door velen wordt gezien als een noodzakelijk kwaad. “Ik snap heel goed dat wet- en regelgeving vaak leidt tot extra administratieve druk, maar de leidraad zet wel de relevante wet- en regelgeving voor je op een rij. En hoe je als verzekeraar invulling kan geven aan die regelgeving.

Tips & tricks voor het uitbestedingsproces

Ik zie dat als iets positiefs, mits je de processen eromheen goed inregelt,” zo waarschuwt hij. “Want inzicht leidt tot overzicht en vanuit overzicht kan je processen en risico’s beter beheersbaar maken.” Hoe je dat doet? Samen met zijn collega Laurent Claassen, Partner bij BDO, geeft Bram de nodige tips & tricks over het efficiënt inrichten van het uitbestedingsproces. Ook staan zij stil bij de noodzaak van goede monitoring om ervoor te zorgen dat de uitbesteding ook daadwerkelijk leidt tot (financiële) voordelen.

Tijdens, maar ook in aanloop naar het webinar kunnen de deelnemers vragen stellen aan Bram en Laurent. “Graag zelfs”, zegt Bram. “Des te concreter, des te beter: dan kunnen wij jullie echt verder helpen met dit vraagstuk.” Kortom: dit webinar wil je niet missen: meld je nu aan!


Was dit nuttig?