Nyenrode PE-Programma Deskundigheidsbevordering 2019-2020 succesvol!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
15-05-2019

Het door het Verbond en Nyenrode ontwikkelde programma Deskundigheidsbevordering directeuren en raden van bestuur is dit jaar succesvol gestart met 110 individuele aanmeldingen verdeeld over 4 modules.

Als bestuurder, toezichthouder of managing director bij een verzekeringsinstelling houd je met deze opleiding je sectorkennis up-to-date. De opleiding bestaat uit vier modules verspreid over twee jaar. Op 9 mei verzorgt algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond de aftrap van de vierde (!) editie van Module 1 in 2019. Zowel Richard Weurding als directeur Harold Herbert nemen de deelnemers mee in hoe je van ‘Vinken' naar 'Visie’ komt en hoe het Verbond dit pad bewandeld heeft.

Onderwerpen Module 1

  • ‘Aandacht voor de strategie, ‘van vinken naar visie’. Onderzocht wordt hoe we van aansturing gericht op controles naar leiderschap komen met ruimte voor medewerkers om zich te richten op waarde voor de klanten en verandering. Waar gaat bijvoorbeeld de agendatijd aan op? Aan controle of aan groei en verandering?
  • ‘De bestuurder / commissaris van de toekomst’. Samen verkent men in dit onderdeel de governance modellen van de toekomst. Goede leiders zijn in staat situationeel leiding te geven. Customer centricity en innovatieve businessmodellen, gebaseerd op platform economieën en technologieën, vragen om een heroverweging van de interne hiërarchische structuren van de verzekeraars.
  • ‘Het effect van de snel veranderende wereld op het toezicht, nationaal en internationaal’. In dit college behandelen we de effecten van de paradox tussen regelgeving en benodigde vrijheidsgraden om te innoveren.

Voor bestuurders en toezichthouders is de inhoud van de modules grotendeels hetzelfde, echter de praktijkvoorbeelden kunnen verschillen. Elk half jaar wordt een 1 module aangeboden. Vanaf september 2019 gaat de tweede module van start. De beschikbaarheid van module 1 is gering omdat er nog maar twee programmadagen zijn. Voor alle andere modules zijn er nog aanmeldmogelijkheden.


Was dit artikel nuttig?