Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Klimaatmonitor Shutterstock 1791862718

Klimaatschade nu en in de toekomst

Op 11 mei presenteren wij de nieuwe versie van de Klimaatschademonitor. Hierin vind je de totale schade van weersextremen van 2022. Ook komen nieuwe tools aan bod: een methodiek voor klimaateffecten op gebouwniveau en de Klimaateffectatlas waarin toekomstige risi-co’s zichtbaar worden. Kortom: op naar een klimaatbestendige toekomst!

Zonnepanelen (Groot)

Zonnepanelendeeltjes

Nu het aantal zonnepanelen in Nederland snel toeneemt, neemt ook de kans toe dat er bij een brand zonnepanelen betrokken zijn. Dit is – ook voor verzekeraars – een nieuw onbekend risico: het verspreiden van zonnepaneeldeeltjes in de wijde omgeving. De deeltjes zouden schadelijk kunnen zijn en moeten opgeruimd worden. Maar wie is hiervoor verantwoordelijk? En hoe zit het met de opruimingskosten? Vallen deze onder de dekking en tot hoe ver? Vragen waar nog geen eenduidig antwoord op is.

Aarde (groot).jpg

Duurzaamheid in het verzekeringsbedrijf

Duurzaamheid is één van de belangrijkste thema’s op dit moment. Dit jaar worden Europese regels van kracht die de financiële sector dwingen (nog) transparanter te worden over haar duurzame prestaties, zodat klanten beter weten wanneer een product wel of niet ‘groen’ is. Ben jij werkzaam bij een verzekeraar die lid is van het Verbond als voor controller, accountant of actuaris? Meld je dan aan voor deze inspirerende bijeenkomst.

ruimteweer - zonnevlammen.1000.jpg

Accumulation risks and space weather

Ruimteweer veroorzaakt door de zon levert problemen op aarde. Zoals bijvoorbeeld de impact van zonnevlammen voor de luchtvaart. Het KNMI legt uit wat ruimteweer is en welke stappen er gezet worden om de voorspelbaarheid te vergroten. De vraag is wat verzekeraars ermee moeten en kunnen? SwissRe schuift aan om mee te praten en beantwoordt jouw vragen.