Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Peer2Peer: IDD

Bestemd voor: Exclusief voor onderlinge en coöperatieve leden
Deelnamekosten: Deelname voor leden is gratis

Deze bijeenkomst is vol. U kunt zich niet meer inschrijven. Wilt u op de wachtlijst worden geplaatst, stuur dan een berichtje naar bijeenkomsten@verzekeraars.nl. In het geval er plaatsen vrijkomen, nemen wij contact met u op.

In het kader van de POV kennis- en netwerkbijeenkomsten voor onderlinge en coöperatieve verzekeraars staat dit keer de Insurance Distribution Directive (IDD) op het programma.
Deze netwerkbijeenkomsten zijn een uitvloeisel van het SEO-rapport De onderlinge verzekeraar in 2025, op basis waarvan er onder meer besloten werd om kennis en ervaringen te delen over onderwerpen die onderlinge en coöperatieve verzekeraars gezamenlijk raken.

De IDD moet op 1 juli 2018 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd zijn. Marktpartijen moeten per 1 oktober 2018 aan de nieuwe regelgeving voldoen.

Tijdens deze Peer2Peer bijeenkomst staan wij stil bij wat de IDD betekent voor de onderlinge en coöperatieve verzekeraars. Er wordt duiding gegeven aan de IDD en implementatievraagstukken zullen worden besproken.
Aan het woord komen onder andere de AFM en Harold Mahadew, beleidsadviseur Distributie & Verkoop van het Verbond. En uiteraard is er voor u alle gelegenheid om zelf ook vragen te stellen en ervaringen te delen.

Wat betreft onderwerpen die aan bod komen, kunt u denken aan:

  • Normen: wat gebeurt er met de vrijstellingen?
  • Vakbekwaamheid: wat zijn de wijzigingen?
  • IPID: de Europese verzekeringskaart, wat doet het Verbond om de leden te helpen om aan
             deze norm te voldoen?
  • Precontractuele informatie verplichtingen;
  • Het regime complexe producten;
  • PARP: wat betekent dit voor onderlingen die producten ontwikkelen?.
  • Crossselling: het combineren en distribueren van producten, wat zijn de spelregels?
  • Uiteraard zal er ook worden ingegaan op de laatste ontwikkelingen uit het Brusselse 
             circuit.

Dit is een indicatieve opsomming. Als u zelf een ander onderwerp/andere onderwerpen wilt bespreken, dan is dit natuurlijk mogelijk. In dat geval ontvangen wij uw thema’s & implementatievraagstukken graag van tevoren via Lara van Waas (beleidsadviseur POV), zodat hier bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening gehouden kan worden.

Doelstelling
Inzicht verschaffen in wat de IDD voor onderlinge en coöperatieve verzekeraars betekent. En het stimuleren van kennisdeling en discussie met vakgenoten.

Programma

14:00     Welkom
14:15     Introductie Harold Mahadew, beleidsadviseur Distributie & Verkoop Verbond van 
             Verzekeraars
14:30     IDD & de toezichthouder AFM
15:15     Pauze
15:30     Uitwisselen van ervaringen
16:15     Afronding
16:30     Borrel  

Bestemd voor
Deelname is alleen mogelijk voor medewerkers die werkzaam zijn bij onderlinge en coöperatieve leden van het Verbond van Verzekeraars en is primair bedoeld voor compliance officers.
Het aantal beschikbare plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Indien het maximum aantal deelnemers wordt overschreden, is het uitgangspunt dat iedere maatschappij met minimaal één deelnemer vertegenwoordigd kan zijn.

Deze bijeenkomst draagt bij aan uw actuele kennis
Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Desgewenst kan een deelnamecertificaat worden verkregen. U dient dit aan te geven als u zich voor de bijeenkomst aanmeldt. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kunt u contact opnemen met Lara van Waas (beleidsadviseur POV).   

Mogelijk ook interessant voor u

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.