Criminaliteitspreventie: word je slachtoffer of superheld?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Criminaliteitspreventie: word je slachtoffer of superheld?

In de serie Boef de baas (1)

De maatschappij digitaliseert en verandert ons dagelijks leven. We consumeren en communiceren steeds meer online. Denk bijvoorbeeld aan bestanden delen en online shoppen, maar ook het regelen van onze financiën en verzekeringen. Ook criminelen veranderen hun werkwijzen, waardoor ze steeds succesvoller worden. Het is daarom belangrijk dat de verzekeringssector ervan doordrongen is dat fraude en (cyber)criminaliteit alléén voorkomen kan worden door in te zetten op preventie door innovatie. Houd gelijke tred met de technologische ontwikkelingen en zorg ervoor dat je de criminelen een stap voor kunt blijven.

Meld je nu aan!

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor strategen en beslissers op gebied van fraude en veiligheid, functionarissen Veiligheidszaken, security- en fraudespecialisten, CISO’s, riskmanagers, fraude-onderzoekers.

Sprekers
Boef de Baas 2021 wordt gehost door dagvoorzitter en journalist Eva de Valk. Zij is gefascineerd door de impact van technologie op onze samenleving. Eerder was De Valk correspondent in Silicon Valley en coördinator van de technologiepagina’s van NRC. Met haar kritische blik zal zij de Boef de Baas-webinars leiden.

In het openingswebinar gaat Harold Herbert, directeur van het Verbond van Verzekeraars, in op de CBV-visie ‘Data en Daadkracht’ met daarin aandacht voor preventie, informatiedeling, moderne technologie en samenwerking. Maak gebruik van informatie die beschikbaar is, doe dit samen, doe dit op een juiste manier, blijf alert en speel tijdig in op de veranderingen en bedreigingen die zich voor doen.

De key-note van Boef de Baas 2021 wordt verzorgd door Joe Shenouda, cyber security expert. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van cybersecurity en ITconsultancy en heeft diverse bedrijven en organisaties geholpen met het optimaliseren van hun cybersecurity. Shenouda hielp onder andere, in dienst van de NAVO, landen om zich te wapenen tegen nation state hackers. Ondanks dat Shenouda een lange staat van dienst heeft in de branche, meent hij dat cybersecurity nog in de kinderschoenen staat.
Bedrijven blijven investeren in voortdurende cyberbeveiligingsmaatregelen om de onderneming te beschermen, cyberbeveiliging te optimaliseren en groei mogelijk te maken, maar we zien een toename van datalekken, cyberaanvallen en financiële fraude. Alleen vertrouwen op perimeter- en eindpuntdetectie- en beschermingsoplossingen geeft een vals gevoel van veiligheid. In de openingsspeech kijkt Joe Shenouda niet alleen naar externe cyberdreigingen, maar ook naar interne cyberdreigingen en hoe verzekeringsmaatschappijen hun cyberbeveiligingsstrategie moeten aanpassen om hun eerste verdedigingslinie te verbeteren met voldoende bewustzijn om indicatoren van mogelijke externe en interne compromissen te identificeren.

Programma
Aanvang:     9.45 uur
Duur:           max. 1 uur

  • Opening door Eva de Valk
  • Opening door Harold Herbert CBV-visie ‘Data en Daadkracht’
  • Joe Shenouda, keynote
  • Introductie andere 3 webinars
  • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Dit webinar valt onder het lidmaatschap.

Voor medewerkers werkzaam bij leden van Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW). Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

Als je ook een of meer van de andere Boef de Baas webinars volgt, is deelname aan dit openingswebinar gratis. Je moet je wel voor elk webinar afzonderlijk aanmelden.

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na deze bijeenkomst
- ken je de visie van het Verbond op de aanpak van (verzekerings)criminaliteit
- ken je het belang van een goede (cyber)beveiligingsstategie.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-Punt
Vanuit het NIVRE wordt 1 PE-punt aan dit webinar toegekend. Met het bewijs van volledige deelname (PA-certificaat) dat je ontvangt na afloop van het webinar, kan je dit punt zelf aanvragen bij het NIVRE.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Roelof Visscher. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan het webinar?
Let op: onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Let op: onze aanmeldprocedure is veranderd.
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar.