Skip to Content

Funderingsschade: ontstaan, oplossingen en nieuwe ontwikkelingen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Funderingsschade: ontstaan, oplossingen en nieuwe ontwikkelingen

Funderingsschade is een groeiend probleem in Nederland. De komende dertig jaar lopen een miljoen woningen aanzienlijk risico om met funderingsschade te maken te krijgen. Maar hoe ontstaat funderingsschade? Hoe los je het op? En hoeveel kost dat? Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens dit webinar.

Meld je nu aan!

Volgens het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) en Deltares krijgen naar schatting zo’n miljoen woningen de komende dertig jaar te maken met funderingsproblemen. Bij een kwart miljoen woningen zijn de problemen nu al urgent. Bodemdaling bedreigt, als het niet tijdig en adequaat wordt aangepakt, een aanzienlijk deel van de woningvoorraad.
Daarom hebben een vijftal betrokken organisaties gepleit voor een nationaal gecoördineerde aanpak van funderingsproblemen. Daarmee kan veel toekomstige schade worden voorkomen.
Goed nieuws! In het coalitieakkoord is opgenomen dat de nieuwe regering funderingsproblematiek als gevolg van bodemdaling wil tegengaan. Momenteel draaien woningeigenaren en -corporaties volledig op voor de vaak hoge herstelkosten van funderingsschade, terwijl zij geen invloed hebben op de oorzaken. Dat moet anders. Wij zien de plannen van de nieuwe regering tegemoet.

Wat kun je verwachten?
In deze sessie zal onze Partner CED (Expertisebureau EMN is onderdeel van CED) uitleggen hoe funderingsschades ontstaan en laten zien hoe zij deze schades behandelen en welke kosten er mee gemoeid zijn. Het KCAF laat weten wat de nieuwe ontwikkelingen zijn; met zogenaamde FunderMaps is het mogelijk zelf data uit funderingsrapportages, archiefonderzoek en andere rapportages te halen en in te voeren in de database. Jan Dogterom (maker van de documentaire ‘Als je huis verzakt’) zal kort zijn ervaringen delen van woningeigenaren die te maken hebben gehad met funderingsschade.

Bestemd voor
Dit webinar staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden. Deelname is vooral interessant voor Hypotheekverstrekkers & schadeverzekeraars (specifiek klimaat) of als je bijvoorbeeld werkzaam bent of aangesloten bent bij de NVB, VNG, alliantie Stevige Steden, provincies, Unie van Waterschappen en te maken hebt met funderingsproblematiek. Tot slot ook interessant als je bent aangesloten bij het NIVRE.

Programma
Aanvang:     15.00 uur
Duur:           max. 1 uur

  • Opening
  • Jan-Jurjen Timmer, senior expert EMN over het ontstaan van funderingsschade, aanpak van funderingsschade & kosten.
  • Dick de Jong, directeur KCAF & Don Zandbergen, expert KCAF over nieuwe ontwikkelingen: FunderMaps & taxatierapport
  • Jan Dogterom, ervaringsdeskundige heeft te maken gehad met funderingsschade, maker van de documentaire 'Als je huis verzakt'.
  • Q&A-sessie: beantwoording door de sprekers van de via de chat gestelde vragen.
  • Afsluiting

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Dit webinar valt onder het lidmaatschap.
Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst.

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

  • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

PA-certificaat
Na dit webinar ben je op de hoogte van het ontstaan van funderingsschade, mogelijke oplossingen en bijkomende kosten. Tevens ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en de betekenis van de informatie in het taxatierapport.

Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).
Indien je een bewijs van deelname (PA-certificaat) wilt ontvangen, kan je bij je profiel bij OnlineSeminar je geboortedatum in te vullen.

PE-punten 
Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kan je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan dit webinar PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Lara van Waas. Aan haar kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Let op: onze aanmeldprocedure is veranderd!
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSeminar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Partnership
De wereld om ons heen verandert en de financiële sector verandert mee. Het Verbond van Verzekeraars beweegt naar een open platform. Om daaraan invulling te geven werkt het Verbond samen met verschillende partijen, op diverse terreinen. Met het aangaan van partnerships creëert het Verbond een branche-overstijgend, open platform met het delen van kennis als doel. Dit komt ten goede aan leden, partners en het Verbond. Door co-creatie ontstaan zo nieuwe initiatieven die de keten als geheel versterken.
CED is één van onze expertpartners.