Skip to Content

Volg dit najaar een training of opleiding van het Verbond

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het is zomer. Hét moment om stil te staan bij hoe jij dit najaar wilt groeien in je werk, bijvoorbeeld door het opdoen van nieuwe kennis. En daar helpen we je graag bij met onze opleidingen en trainingen zoals het nieuwe onboardingsprogramma Tour de Branche voor starters en zij-instromers in de verzekeringssector.

Ook nieuw is de Engelstalige editie van de zeer gewaardeerde collegereeks Bedrijfsvoering van een verzekeraar. Door de groeiende vraag is de Lecture series Business operations of an insurer nu beschikbaar voor verzekeringsprofessionals die het Nederlands niet (zo goed) beheersen. Interessant? Tip een collega of iemand in je netwerk.

Collegereeks Bedrijfsvoering van een verzekeraar (NL en ENG)
Voor: verzekeringsprofessionals die een bredere kijk willen krijgen op de bedrijfsvoering van een verzekeraar. Met speciale aandacht voor de unieke aspecten risicomanagement en het actuariaat. Denk aan beleidsbepalers, schade-experts, productmanagers, communicatiespecialisten, marketeers, (internal) auditors, juristen, acceptanten, managers etc.
Opleidingspartner: Amsterdam Business School van de UvA
Startdatum Nederlandstalige editie: 11 september
Startdatum Engelstalige editie: 6 november

College Duiding bij actuele Kifid-uitspraken
Voor: klachtenfunctionarissen, juristen zoals legal counsels en advocaten in dienstbetrekking, compliance officers, medewerkers met klantcontact en managers. Maar ook zeker relevant voor het intermediair.
In samenwerking met: Hart Advocaten
Datum: 14 oktober

Course Basis Verzekeringsrecht
Voor: medewerkers in de verzekeringssector die geen juridische achtergrond hebben, maar in hun werk wel te maken hebben met het verzekeringsrecht. Denk aan product- en projectmanagers, marketeers, communicatiespecialisten, actuarissen, economen, acceptanten etc. Ook relevant voor juristen, juridisch medewerkers en advocaten die recent zijn gestart in de sector.
Opleidingspartner: Universiteit van Amsterdam
Startdatum: 12 november

Tour de Branche: verzekerd van een goede basis
Welke rol speelt jouw organisatie in de hele sector en wat zijn belangrijke stakeholders? Wat is het nut van wet- & regelgeving en het toezicht daarop? En wat doet de branche met grote maatschappelijke vraagstukken als data, duurzaamheid, de menselijke maat, innovatie en AI? Tijdens dit tweedaagse introductieprogramma voor starters en zij-instromers vergroot je jouw kennis over het ecosysteem waarin verzekeraars actief zijn.
Datum: 11 en 12 december

Nieuwsgierig naar alle kennisactiviteiten?
Bekijk alle opleidingen en het overzicht van webinars en events.

Over de Insurance Academy
De Insurance Academy van het Verbond ontwikkelt opleidingen, trainingen en kennissessies voor leden en andere geïnteresseerden in de keten van verzekeraars. Vaak in samenwerking met gerenommeerde opleidingspartners. Zo dragen we bij aan hoogwaardig vakmanschap in de verzekeringsbranche. Want verzekeren is een vak en daar zijn we trots op!


Was dit nuttig?