Skip to Content

Jaarevent 2021

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Jaarevent 2021    |    Veerkracht door verbinding    |    Programma


De verzekeringssector draagt bij aan een krachtige samenleving die tegen een stootje kan. Door ervoor te zorgen dat risico’s verzekerd zijn en dat we daardoor risico’s durven te nemen. Door te verbinden leveren wij veerkracht voor onze sector en de maatschappij, nu en in de toekomst!

Het komende Jaarevent van het Verbond staat van 4 tot en met 8 oktober in het teken van Veerkracht! Dit jaar gaan we helemaal digitaal vanuit onze verbondsstudio in Den Haag. Een beproefd concept dat bol staat van interactie, inspiratie en niet te vergeten humor. Ontmoet tijdens deze week sprekers uit de verzekeringswereld, inspirators van buiten de sector, maar ook deskundigen met de blik op de toekomst.

Een week lang inspiratie

Het Jaarevent, ditmaal een hele week lang, is dé plek waar we het hebben over de veranderingen die de verzekeringssector raken en waar we samen over oplossingen nadenken. Laat vooral via de chat jouw stem horen tijdens de acht webinars en het speciale jongerenprogramma op 7 oktober.

Maandag 4 oktober | Internationale veerkracht: hoe dan?
Dit webinar heeft al plaatsgevonden

Lees een korte terugblik:
'Biodiversiteit is net zo belangrijk als het klimaat'

Maandag 4 oktober | Hoe komt Nederland veerkrachtig uit de crisis?
Dit webinar heeft al plaatsgevonden.

Lees het verslag:
Haagse tafel: "Geen zee gaat ons te hoog!"

Dinsdag 5 oktober | Big Data challenge: Hoe audit je een algoritme?
Dit webinar heeft al plaatsgevonden.

Toch nog nieuwsgierig? Lees het artikel:
Big Data is als onzichtbaar prikkeldraad

Woensdag 6 oktober | Cyberfraude: Hoe houd je de digitale dief buiten je bedrijf?
Dit webinar heeft al plaatsgevonden.

Lees het artikel:
Cybercrime: hoe beter je het snapt, des te makkelijker je het kunt bestrijden

Woensdag 6 oktober | Digital nomads, the war on talent
Dit webinar heeft al plaatsgevonden.

Heb je niet gekeken? Lees deze korte terugblik:
"Je sluit niet alleen een financieel, maar ook een psychologisch contract"

Donderdag 7 oktober | 11.00-12.00 uur | Duurzaamheid in het hart van beleid: hoe doe je dat?

Duurzaamheid is een hot topic en verzekeraars staan met hun (beleggings)beleid aan de basis om daadwerkelijk het verschil te maken. Toch worstelen verzekeraars met de vraag hoe duurzaamheid integraal onderdeel te laten zijn van de strategie. Te vaak doen ze het er even bij. De grote hoeveelheid (EU)-duurzaamheidsregelgeving die op verzekeraars afkomt, vergroot het urgentiebesef in de hele organisatie, maar maakt ook dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Concrete hulp krijg je tijdens dit webinar van Fred Treur van Univé. Hij vertelt hoe Univé ervoor heeft gezorgd dat duurzaamheid echt onderdeel uitmaakt van beleid, onder meer via een ESG-rapportage. Bouke Evers van EY gaat in op de recente ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, de uitdagingen die er liggen vanuit de regelgeving, én welke hulpmiddelen er zijn om je te helpen de juiste stappen te zetten tot een echt duurzaam verzekeringsbedrijf. Hierbij is een geïntegreerde aanpak van belang, om de brede implicaties van duurzaamheid consistent op te nemen in de verschillende onderdelen van het bedrijfsmodel, waaronder strategie, governance, risicomanagement, producten en rapportages.

Bestemd voor
Dit webinar staat open zowel voor leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden. Deelname is vooral interessant voor bestuurders, directieleden, senior managers, medewerkers bij verzekeraars die zich bezighouden met beleggingen, investeringen en/of duurzaamheid, medewerkers van organisaties als Dufas, NVB, DNB en ministeries en verder iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is. Stuur deze informatie gerust door aan iedereen voor wie dit webinar interessant is.

Kosten
- Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond: geen kosten.
- Voor medewerkers werkzaam bij een organisatie aangesloten bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. btw).
- Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. btw).

Meld je hier aan!

Donderdag 7 oktober | 15.30 – 16.30 uur | Herstel na natuurrampen door klimaatverandering: goed voorbereid is het halve werk

De afgelopen zomer werd Nederland getroffen door noodweer, met de overstromingen in Limburg als trieste uitschieter. Schadebeperking en snel herstel zijn cruciaal voor de weerbaarheid van de maatschappij en economie. In de wetenschap en internationale gemeenschap is er brede consensus over de meerwaarde van verzekeren bij catastrofes. Denk niet alleen aan snelle schadeafhandeling, maar ook het ontzien van een toch al hard getroffen economie en het vooraf treffen van schadebeperkende maatregelen.

In dit webinar blikt Bert Nap van de Stichting Salvage terug op de lokale coördinatie in Leersum (getroffen door een windval) en Limburg. De stichting komt namens verzekeraars sinds 2017 ook in actie bij extreem weer. Beleidsadviseur Timo Brinkman van het Verbond gaat in op verzekeringsdekkingen, stimuleren van preventie en weerswaarschuwingen bij rampen.  Professor Wouter Botzen van de VU laat zijn licht schijnen op hoe verzekeraars en compensatiemechanismen risicobewust gedrag van burgers en bedrijven kunnen stimuleren én door schadeafhandeling kunnen bijdragen aan een snel herstel van de maatschappij. Liselotte de Koning van het Rode Kruis (prinses Margrietfonds) laat zien met welke maatregelen je kan voorbereiden op rampen, waardoor veel schade te voorkomen is. 

Bestemd voor
Deze livestream staat open zowel voor leden als voor andere geïnteresseerden. Deelname is vooral interessant voor productmanagers, business developers, innovatiemanagers, verzekeringsmakelaars, adviseurs, underwriters, risicodeskundigen, actuarissen, schadebehandelaars en -experts, verzekeringsmakelaars, adviseurs, op gebied van schadeverzekeringen en verder iedereen die geïnteresseerd is.
Stuur deze informatie gerust door aan iedereen voor wie dit onderwerp interessant is.

Kosten
- Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond: geen kosten.
- Voor medewerkers werkzaam bij een organisatie aangesloten bij Adfiz: € 49,- (excl. btw).-
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. btw).

PE-Punt
Vanuit het NIVRE wordt 1 PE-punt aan dit webinar toegekend. Met het bewijs van volledige deelname (PA-certificaat) dat je ontvangt na afloop van het webinar, kan je dit punt zelf aanvragen bij het NIVRE.

Meld je hier aan!

Vrijdag 8 oktober | 11.00 - 12.00 uur | Risky business: Koester jij de Pippi Langkous in jouw organisatie?

De verzekeringssector bevindt zich al een aantal jaar in een transitie waardoor veerkracht en weerbaarheid steeds belangrijker worden. Traditioneel gezien kijkt de verzekeringssector graag terug om te leren van gebeurtenissen. Door de veranderingen in de sector maken we versneld een ontwikkeling door die ons dwingt vooruit te kijken, ook vanuit  risicobeheersing. Hoe werken aanpassingsprocessen in organisaties? Welke bedrijfscultuur heb je nodig om die stap te kunnen maken naar een toekomstgerichte en veerkrachtige organisatie? En, wat voor medewerkers horen daarbij? Koester je de ‘Pipi Langkousen’ die juist op een hele andere manier denken dan gebruikelijk in jouw organisatie? Sluit je huidige wervingsbeleid daar goed op aan of gaan we voor de generieke groep medewerkers waarvan we weten wat we van ze kunnen verwachten?

Verbondspartners T-MC (Fons Gieles), Marlies de Vries van Nyenrode en Alice Odé projectleider van Diversiteit in Bedrijf (Sociaal-Economische Raad) gaan graag het gesprek met elkaar en jou aan over hoe we  veerkrachtige en toekomstgerichte organisaties kunnen vormgeven via gedrag, gevarieerde werknemers en een inclusieve bedrijfscultuur.

Bestemd voor
Dit webinar staat open zowel voor leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden. Deelname is vooral interessant voor bestuurders, financieel verantwoordelijken, actuarissen en beleggingsspecialisten bij middelgrote en kleine verzekeraars of gevolmachtigd agenten én voor directie, P&O/HR-medewerkers en medewerkers die zich bezig houden met personeelsbeleid of interesse hebben in het onderwerp diversiteit en inclusie en verder iedereen voor wie hierin geïnteresseerd is.
Stuur deze informatie gerust door aan iedereen voor wie dit webinar interessant is.

Kosten
- Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond: geen kosten.
- Voor medewerkers werkzaam bij een organisatie aangesloten bij Adfiz bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. btw).
- Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. btw). 

PE-Punt
Vanuit het NIVRE wordt 1 PE-punt aan dit webinar toegekend. Met het bewijs van volledige deelname (PA-certificaat) dat je ontvangt na afloop van het webinar, kan je dit punt zelf aanvragen bij het NIVRE.

Meld je hier aan!

Interesse in sponsoring?

Het Jaarevent van het Verbond van Verzekeraars biedt bezoekers nieuwe inzichten & contact met waardevolle relaties uit de verzekeringsbranche.

 Waarom sponsor worden? Het Jaarevent biedt:

  • Direct contact met managers bij verzekeraars
  • Aantrekkelijke exposure voor / tijdens / na het Jaarevent
  • Profilering van je bedrijf als expert binnen je vakgebied
  • Een verdiepend en inspirerend programma
  • Volop ruimte voor digitaal netwerken en nieuwe ontmoetingen
  • Presentatie van je logo in onze communicatie-uitingen: volop exposure!

KORTOM: het Jaarevent is hét evenement waar je inspiratie opdoet op het gebied van veerkracht én waar je kennis deelt met verzekeringsprofessionals.

Bekijk het sponsoroverzicht!

Bereik de verzekeringsprofessionals. Bekijk het sponsoroverzicht of vraag Sjoerd Brouwer naar de mogelijkheden om deel te nemen als sponsor aan het Jaarevent. Ook je aanvraag voor een ticketdeal voor jouw organisatie zien wij graag tegemoet. 

Ontmoet andere bezoekers

Ga de interactie aan met andere bezoekers, sprekers of kennispartners. Deel je kennis, expertise of vraagstukken tijdens de webinars, kom in contact met jongeren tijdens het jongerenprogramma en test je kennis tijdens de afsluitende pubquiz. Nieuwe contacten kom je hier zeker tegen!

Haal kennis op en deel je kennis

Verdiep je in korte tijd in meerdere belangrijke topics die spelen binnen de verzekeringsbranche als het gaat om veerkracht.

Kijken vanuit huis

Bekijk, discussieer & netwerk vanuit je eigen (thuis)werkplek.

Voor wie?

Met het Jaarevent willen wij onze kennis, expertise en netwerken breder delen, mensen en inzichten met elkaar verbinden en ons daarmee ontwikkelen naar een branche-overstijgend, open platform. Het event is daarom niet alleen bedoeld voor leden van het Verbond, zoals (jonge) professionals, directie- en managementleden, maar ook staf- en beleidsmedewerkers bij verzekeraars. Maar ook mensen van buiten de sector zijn van harte welkom: adviseurs, consultants en beleidsmakers bij de overheid, uit het hoger beroepsonderwijs en van wetenschappelijke instituten. Kortom, voor iedereen die betrokken is bij de verzekeringsbranche.

Aftermovie 2019

Op 5 september vond het fysieke Jaarevent 2019 plaats met ruim 100 bezoekers om te praten over Groei: de uitdagingen én innovatieve oplossingen voor de verzekeringsmarkt. Nieuwsgierig naar dit event: bekijk de aftermovie.

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.