Skip to Content

Geldzorgen: overheid en bedrijven verlagen drempel naar hulp

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De coronacrisis raakt veel mensen zoals zzp’ers, flexwerkers en ondernemers. Ondanks de geldzorgen wachten velen met zoeken naar hulp. Met de campagne ‘De eerste stap helpt je verder’ vraagt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aandacht voor geldzorgen waarbij Geldfit.nl centraal staat. Ook verzekeraars zijn hierbij betrokken.

De campagne richt zich dit voorjaar met name op ondernemers, zzp’ers en flexwerkers met geldzorgen. Particulieren kunnen terecht bij Geldfit en voor ondernemers is er Geldfit Zakelijk.

Belangrijke stap

Mensen met geldzorgen of schulden komen soms op het punt waarop ze het niet meer weten. Ze hebben het idee dat hun situatie uitzichtloos is, vinden niet de juiste hulp of zoeken geen hulp omdat ze zich schamen. Ondanks dat het zetten van de eerste stap naar hulp heel lastig kan zijn, is deze wel heel belangrijk. Deze campagne vraagt begrip voor deze lastige situatie en zet mensen aan om die eerste stap toch te zetten.

Geldfit

Om de drempel naar hulp te verlagen, kunnen mensen op Geldfit.nl een test doen om inzicht te krijgen in hun financiële situatie. Vervolgens ontvangen zij een persoonlijk advies waarbij ze worden doorverwezen naar hulp. Denk aan lokale initiatieven, een buddy, budgetcoach of schuldhulpverlening van de gemeente. Ook is het mogelijk om via het gratis telefoonnummer 0800-8115 anoniem advies in te winnen.

Bij Geldfit zijn een groot aantal partijen betrokken zoals gemeenten, banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en grote werkgevers. Zij verwijzen klanten en medewerkers actief door naar Geldfit en zetten zich in voor een sociaal incassobeleid. Tot nu toe hebben al bijna 450.000 mensen de website geraadpleegd.

Nederlandse Schuldhulproute

Het kabinet heeft een breed pakket aan maatregelen genomen. Deze zijn gericht op preventie, snelle en effectieve schuldhulpverlening en een zorgvuldige, maatschappelijk verantwoorde incasso. Het kabinet werkt in deze Brede Schuldenaanpak samen met gemeenten, uitvoeringsorganisaties, maatschappelijke organisaties en private partijen. Daaruit is onder meer de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) ontstaan. Dit publiek-private samenwerkingsverband heeft Geldfit.nl ontwikkeld.

Word partner van Geldfit
Een aantal verzekeraars is al partner van Geldfit. Zij verwijzen klanten al langer actief naar Geldfit bij een vermoeden van financiële problemen. Willen jullie als organisatie (lid van het Verbond) ook partner worden? Neem dan contact op met beleidsadviseur Patricia Swienink.

shutterstock_574939951.jpg

Verenigingsdag 2024

  • 26-6-2024
  • Event
  • Verzekeringsthema's

Was dit nuttig?