Skip to Content

Primeur: Verbond sluit samenwerkingsovereenkomst met InsurTech Hub München

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Informatie uitwisselen over regionale ontwikkelingen, innovatietrends, acceleratorprogramma’s om de ontwikkeling van gezamenlijke innovatie projecten te versnellen en elkaar helpen bij het verwelkomen van InsurTech-startups binnen de verzekeringsbranche. Dat is kortgezegd het doel van de samenwerking tussen het Verbond van Verzekeraars en InsurTech Hub München (ITHM). De Nederlandse verzekeringssector heeft een primeur met het ‘Memorandum of Understanding’, omdat het twee InsurTech ecosystemen met elkaar verbindt.

Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond vindt het mooi dat de overeenkomst getekend is tijdens het jaarlijkse DIA Amsterdam, het grootste InsurTech evenement van Europa. “Hier komen alle verzekeringspioneers samen vanuit de hele wereld om elkaar te inspireren, maar vooral ook om van elkaar te leren. De samenwerking met InsurTech Hub München biedt geweldige kansen voor beide partijen. Als Verbond kijken we ernaar uit wat deze samenwerking onze sector gaat brengen aan innovatieve producten en ideeën, maar ook wat betreft het verder promoten van verzekeringsstartups en beginnende bedrijven (en scale-ups) binnen het Nederlandse en Duitse InsurTech ecosysteem.”

Veel voordeel door samen te werken

Johannes Wagner, bestuurslid van ITHM en hoofd van de InsureTech Hub München bij de Versicherungskammer Bayern, is verheugd omdat de aanpak van het Verbond naadloos aansluit op die van ITHM. “Wij zijn ervan overtuigd dat beide partijen voordeel kunnen hebben van deze partnership en het biedt ITHM kansen om haar netwerk en bereik verder uit te breiden in Europa."

InsurTech München

InsurTech Hub München is een ondernemingsplatform met twee versnellings (accelerator)programma's (geheel aan acties om de ontwikkeling van projecten te versnellen) waarin belangrijke spelers uit verschillende industrieën en technologieën samenkomen met als doel het creëren van een aantrekkelijke digitale groeiomgeving. Een omgeving waar niet alleen nieuwe en waarde creërende oplossingen voor verzekeringsproducten en -diensten worden ontwikkeld, maar ook nieuwe digitale start-ups mogelijk maakt. De InsurTech Hub München is benoemd tot "Digital Hub" door de Duitse overheid (www.de-hub.de) en Bitkom. Meer informatie is te vinden op www.insurtech-munich.com.

InsurTech

InsurTech is een samentrekking van ‘Insurance Technologie’. Het is een term die gebruikt wordt voor innovatieve start-ups die door middel van technologie verandering brengen in de verzekeringsbranche.

Read this article in English.

Shutterstock 550316641

Innovatieboost in de sector, 13 juni 2024

  • 13-6-2024
  • Bijeenkomst
  • Trends en innovatie
shutterstock_574939951.jpg

Verenigingsdag 2024

  • 26-6-2024
  • Event
  • Verzekeringsthema's

Was dit nuttig?