Skip to Content

Verzekeringskaarten (voorheen productwijzers)

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.
Regulation LR Shutterstock 1903290286

Informatiemiddag Kerncodes Klantbelang, 19 september 2024

  • 19-9-2024
  • Bijeenkomst
  • Toepassing wet- en regelgeving

In een verzekeringskaart staan de belangrijkste kenmerken van een type verzekering. Dit helpt consumenten die zich oriënteren op een bepaald type verzekering om te bepalen of zo'n verzekering zinvol voor hun is. Voorheen heetten de verzekeringskaarten productwijzers. Op één na zijn alle productwijzers inmiddels vervangen door een verzekeringskaart.

Op onze consumentensite vanatotzekerheid.nl staat een filmpje over hoe de verzekeringskaarten werken.

Hier een link naar het overzicht van alle verzekeringskaarten per 2019.

De enige productwijzer die nu nog gebruikt wordt is de Productwijzer Spaarhypotheekverzekering. Meer informatie hierover vind je hieronder.

Productwijzer Spaarhypotheekverzekering

De Productwijzer Spaarhypotheekverzekering is opgesteld om consumenten in de oriëntatiefase laagdrempelig te informeren over dit type verzekering. Met de productwijzer als hulpmiddel kunnen potentiële verzekerden beoordelen of zo'n verzekering toegevoegde waarde heeft.

Deze productwijzer geeft in eenvoudig Nederlands algemene, objectieve informatie over de spaarhypotheekverzekering. De spaarhypotheekverzekering is een kapitaalverzekering die onderdeel is van een spaarhypotheek. Met een kapitaalverzekering krijgt de verzekerde een uitkering aan het einde van de verzekering.

Ingangsdatum laatste versie: 1 januari 2013

Bindend voor: alle bij het Verbond van Verzekeraars aangesloten verzekeraars die de spaarhypotheekverzekering aanbieden. Zij moeten deze productwijzer op hun website beschikbaar stellen.

 

Laatst gewijzigd op: 11-7-2023